pondělí 29. dubna 2024 Robert

Otevřeno, ale jinak: Příběhy olomouckých podniků v době koronakrize #1

Vláda jim nařídila zavřít provoz, oni se však nevzdávají. Olomoucké podniky se dál snaží fungovat i přes nepříjemná vládní opatření a zlepšovat tak svým zákazníkům dny. Zeptali jsme se jich, co pro ně znamená opětovné uzavření provozu, jak jim opatření změnilo podnikání i na to, zda pro své zákazníky mají nějaké novinky.

THE BUNS
Malá olomoucká burgrárna, ve které si zakládají na kvalitě. Každý den si pečou vlastní máslové housky a vyrábějí vlastních komponenty od čatný a nakládané zeleniny po domácí majonézy či kečup. Ctí pravidlo, že každý burger by měl obsahovat něco sladkého, něco slaného, něco kyselého a něco křupavého. Jejich čerstvé a křupavé hranolky jsou už jen třešničkou na dortu.

Adresa: The buns, panská 2, Olomouc, 737174911
Facebook

The buns

Jejich podnikání je aktuálně odkázáno na rozvozové služby, které jsou přeplněné a nestíhají. Funguje tak 90 procent jejich provozu. Před zákazníky se ale nezavřeli, provozují výdejní okénko, ve kterém své zákazníky rádi pozdraví. 

V plánu mají spolupráci s novým rozvozem od služby Wolt, která zatím v Olomouci nepůsobí, ale v jiných městech je populární. Rozvoz u nás by měla zahájit na přelomu října a listopadu, až nasbírají dostatek olomouckých podniků. 

A co tým The buns vzkazuje čtenářům Olomoucké drbny? „Přijďte k nám na poctivý burger a podpořte nás. Podporujte každého, kdo to v této nelehké době potřebuje. I my podporujeme. A věříme, že společně to ustojíme a vše bude zase brzo jako dřív. Děkujeme❤️."
 

SLIM STUDIO OLOMOUC
Malé dámské fitko přímo v centru města. Jejich cílem je, aby se u nich klientky cítily dobře, proto se specializují na domácí prostředí a pohodovou, přátelskou atmosféru. Nejsou tam davy lidí a nikdo nikoho neokukuje ani nesoudí, všichni jsou na jedné vlně. Spolu s moderním vybavením a profi trenérkami tvoří celek, který jinde nenajdete.

Adresa: 8.května 5, Olomouc, 77900
Web | Facebook

Slim studio Olomouc

Zavřené studio je nicméně nezastavilo. Pro své klintky si připravili skupinové lekce v altánu ve Smetanových sadech. Zčali jumpingem na trampolínkách a pokud bude zájem, plánují lekce rozšířit. Špatné počasí jim nevadí, protože do altánu neprší.  Komu se přes to nechce, může využít online tréningů, které studio zveřejňuje na sociálních sítích. Opětovné zavření postihlo také fitness centra a pro Slim studio Olomouc to znamená zejména nemožnost pracovat s jejich klientkami, u kterých si zakládaji na individuálním přístupu. Jejich fitness plány sice prodlouží, ale zákaz provozu znehodnotí usilovnou práci na obou stranách. „Všichni budeme muset začínat tento rok už podruhé od nuly," posteskli si. 

Všem sportovním nadšencům posílají pozdrav a vzkazují: „Nezaspěme na vavřínech! I když jsou fitka zavřena, nebojte se jít si alespoň zaběhat, nebo si zacvičit doma. Pohyb nám všem umožní udržet se v dobré fyzické a hlavně psychické kondici."
 

JAZZ FRESH CAFÉ
Designová kavárna hned vedle mateřského Jazz Tibet Clubu. Jejich baristé připravují výběrovou kávu z německé pražírny, jejíž nabídka se odvíjí od aktuální sklizně. Kromě toho mají i domácí sendviče a dezerty z kvalitních surovin.

Adresa: Sokolská 48, 772 00 Olomouc
Web Facebook

CHOMOUT
Pivo si začali vařit nejprve pro sebe, tak aby jim chutnalo. Po kladných ohlasech ze svého okolí založili opravdový pivovar, ale na jejich přístupu se nic nezměnilo. Vaří ho pořád se stejnou péčí a zapálením. K mání je také v jejich stylovém hostinci s atmosférou selského stavení, který se nachází hned vedle pivovaru.

Adresa: Dalimilova 18/92, Chomoutov
Web | Facebook

Jazz Fresh Café & hostinec a pivovar Chomout

Stejně jako další podniky, také oni přišli už po druhé v letošním roce o příjem. Znamená to pro ně ztrátu některých kvalitních zaměstnanců. Zároveň museli zrušit již naplánované akce, což jde proti pravidlům správného podnikání a přináši to nejistotu. 

Pro své zákazníky nově rozjíždí rozvozy nejen jídla, ale také piva a dortů, takže si každý přijde na své. Navíc chystají novou nabídku jídel, specálně vytvořenou pro jejich výdejní okénko v Jazz Fresh Café. Pro všechny zájemce o jejich dobroty mají nový objednávkový systém. Najdete v něm například minidorty, které se hodí na posezení s přáteli u kávy. 

Čtenářům Drbny vzkazují: „Podporujte gastro svými objednávkami a nákupy. Přijďte nás navštívit hned, jakmile to bude možné. Starejte se o sebe, zůstaňte zdraví a s veselou myslí." 
 

LOBSTER
Jako italská restaurace se mohou chlubit výrobou čerstvých těstovin, které doplňují tradiční omáčky. Pečou pizzu podle neapolské receptury a dbají na používání těch nejkvalitnějších autentických surovin.

Adresa: Galerie Šantovka (2. patro), Polská 1
Web | Facebook

HELEN
Bistro, kde s důvtipem připravují opravdová jídla ze základních surovin. Znamená to respekt k sezónní i lokální nabídce místních farmářů a dodavatelů. Jejich pokrmy proto neustále obměňují a zákazníci tak díky tomu mohou ochutnávat a zkoušet vždy něco nového.

Adresa: Galerie Šantovka (2. patro), Polská 1
Web | Facebook 

Lobster & Bistro Helen

Ani pro dvojici této restaurace a kavárny není situace pozitivní. Ví, že musí vynaložit všechny síly a přeorientovat se na klientelu v domácnostech nebo kancelářích. Vedení má na svých bedrech zodpovědnost za 40 zaměstnanců. 

Oba podniky spojily síly a pro své zákazníky připravili hned několik novinek, mezi kterými je výdejní okénko, rozvoz obědů do firem, které jistě ocení nabídku rozvozu zdarma při objednávce nad 5 jídel. Domácnosti by zase mohly zaujmout víkendové rodinné pekáče, například s celým kuřetem nebo kachnou. Kromě rozvozu přes Dáme jídlo můžou zájemci brzy očekávat jejich nabídku u společnosti Wolt. Několik aktivit soustředí i přímo v Šantovce, a to zvýhodněnou donášku pro její zaměstnance a stánek, který se brzy objeví venku před budovou. 

A co čtenářům vzkazuje tohle duo? „Hlavně nepropadejme panice. Život i s jistými omezeními jde dál a věříme, že nejen naše restaurace, ale i spousta jiných dělá co může, aby se postarala o své zákazníky i zaměstnance :)."
 

Dnes jsme vám představili první čtyři olomoucké podniky, které se vypořádávají se současnou situací po svém a nevzdávají to. Brzy se můžete těšit na další takové.

Máte podnik s omezeným provozem a nehodláte se vzdát? Vyplňte tento formulář, rádi vás zdarma podpoříme! 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři , | Foto Redakce Olomoucké Drbny a jednotlivé podniky

Štítky Olomouc, restaurace, kavárny, fitka, příběhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.