neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Po seniorovi z Chválkovic pátraly dvě desítky policistů i vrtulník. Muž byl jen na procházce a noc strávil na chatě

Policejní vrtulník, psovod i téměř dvacet policistů se v úterý 20. října zapojili do pátrání po pohřešovaném třiaosmdesátiletém muži z Olomouce-Chválkovic. Oznamovatelka o půl deváté ráno uvedla, že jej viděla naposledy včera kolem 17. hodiny, když odešel se svým psem na procházku. Dodala, že mobilní telefon si na procházky po okolí nebrává, a že často chodívá po polích a cestách směrem na Svatý Kopeček.

Policisté po pohřešovaném muži začali okamžitě pátrat. „Do akce se zapojily téměř dvě desítky policistů, a to jak z územního odboru Olomouc, tak z pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje a také psovod se služebním psem Ellcid. O spolupráci byla požádána i Městská policie Olomouc a také starostové okolních obcí, kteří na žádost policie vyhlásili po seniorovi pátrání v místních rozhlasech,“ jmenuje policejní mluvčí Libor Hejtman.

Vrtulník byl ve vzduchu jen půl hodiny

Velitel pátrací akce požádal o spolupráci i kolegy z Letecké služby PČR, kteří se do pátrání zapojili krátce před polednem. „Zhruba za půl hodiny letu kolegové z vrtulníku uviděli u hřbitova v obci Hlušovice muže odpovídajícího popisu a vedle něj psa. Muže vzápětí na místě kontaktovali policisté, kteří potvrdili, že se jedná o pohřešovaného seniora,“ dodal Hejtman.

Muž policistům sdělil, že odešel na procházku, přespal v rodinné chatě v obci Štarnov a právě se vrací domů. Policisté předali „výletníka“ v pořádku rodinným příslušníkům.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky pátrání, policie, senior, olomouc, chválkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.