čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

Otevřeno, ale jinak: Příběhy olomouckých podniků v době koronakrize #3

Vláda jim nařídila zavřít provoz, oni se však nevzdávají. Olomoucké podniky se dál snaží fungovat i přes nepříjemná vládní opatření a zlepšovat tak svým zákazníkům dny. Zeptali jsme se jich, co pro ně znamená opětovné uzavření provozu, jak jim opatření změnilo podnikání i na to, zda pro své zákazníky mají nějaké novinky.

MORITZ hostinský pivovar
Restaurace s atmosférou začátku 20. století, která si zakládá na přípravě jídla jen z čerstvých surovin. V pivovaru mají své vlastní nefiltrované pivo Moritz, s jehož vařením mají již více než desetileté zkušenosti. Prostředí vás vrátí o 100 let zpátky, kdy v každé hospodě byl samozřejmostí kvalitní dřevěný nábytek a keramické podtácky. 

Adresa: Nešverova 2
Web | Facebook

Moritz hostinský pivovar

Opětovné uzavření restaurací bohužel způsobilo, že restaurace Moritz bojuje o přežití. Už jarní uzavření bylo nepříjemné, ale v létě lidé podnik podporovali a do restaurace chodili. Aby přežili i teď a nemuseli propustit nikoho ze svých zaměstnanců, potřebují jejich podporu i nadále. 

Pro své zákazníky proto v pracovní týden připravili obědové menu s možností jak výdeje přes okénko, které je otevřené od 11:00 do 15:00, tak také rozvoz jídla až domů nebo do zaměstnání. Objednávky přijímají od 9:30 do 14:00 na telefonním čísle 585 205 560.

Čtenářům Drbny moc děkují za podporu a vzkazují: Jsme vděční za každý oběd který můžeme prodat a jde nám hlavně o to, abychom nemuseli nikoho že zaměstnanců propustit a nemuseli nadobro uzavřít podnik. Rádi bychom tu pro Vás byli i nadále.

ZDRAVÁ PECKA
Nevšední rodinné bistro s kvalitní domácí stravou a příjemnou atmosférou. Jídlo se připravuje vždy čerstvé, převážně ze sezónních a lokálních potravin. Dále dbají na to, aby byly všechny suroviny vždy maximálně zužitkovány. Obecně neradi plýtvají a jídlem už vůbec ne.

Adresa: Legionářská 1090
Facebook

Zdravá Pecka 

I pro tuto restauraci znamená druhá vlna pandemie koronaviru nelehkou dobu. Omezením se však postavili čelem a doufají v podporu svých zákazníků, která jim pomůže aktuální období přečkat. 

Restaurace jede ve starých, dobrých kolejích a hraje na jistotu. Jedinou změnou je otevření výdejního okénka, přičemž je nutné objednat si jídlo den dopředu na čísle 608 411 936, nebo na 704 202 539. Možný je po předchozí domluvě i hromadný rozvoz poledního menu a to od 12.00 do 13.00. 

Čtenářům Drbny vzkazují: „Přejeme všem hodně zdraví a hodně sil v této době.“

COKOLIF KAFÁRNA
Nejbarevnější kavárna v samém srdci Olomouce se skvělou atmosférou. V kavárně Cokolif od samého začátku připravují výběrovou kávu od nejlepších českých pražíren, aktuálně od pražírny Petry Veselé, The Naughty Dog, kterou prodávají i v balíčcích hned vedle příslušenství k přípravě kávy. Vytváří si vlastní zajímavé receptury jídel a nápojů. Krásně ozdobené chlebíky s čerstvými a kvalitně připravenými surovinami, poctivé polévky, hlavní chody, nakládané zeleniny či komponenty, speciální drinky z kávy, vlastní sirupy na limonády, dortíky od šikovných cukrářek a spousta dalšího. Kafárnu vedou dva kamarádi s filosofií "Cokolif je možné".

Adresa: Pavelčákova 5/13
Web | Facebook

Cokolif Kafárna

Slovo Cokoliv nemá hranice, stejně jako je v jejich tvořivosti nechtěli mít ani samotní zakladatelé jakožto Cokolif Kafárna, jen kdyby nebyli zabržděni více než před půl rokem, a to první covid vlnou. Ta byla pro takto mladý podnik velmi silná a opravdu těžce se podnik zvedal. A už když se blížila vlna druhá, věděli, že udržet nadále existenci kavárny bude velmi náročné. A je.

K jejich okýnku lze zajít na kafíčko, jídlo či něco sladkého. Rozváží prozatím přes aplikaci Dáme jídlo, ale uvažují i o vlastním rozvozu. V kavárně lze zakoupit i voucher na občerstvení, objednat celý dortík či obdobné sladkosti a zakoupit třeba balíček kávy i s příslušenstvím na doma.

Přijďte nás a další podniky podpořit v této nelehké situaci. Věříme, že brzy bude zase dobře, a když tu teď budete se svojí podporou vy pro nás, budeme tu moci zůstat nadále i my pro Vás. Láska, mír a Cokolif ...

KATRIN CAKE & COFFEE
V kavárně si všechno  pečou i vaří sami od koláčů po dorty i vlastních sirupů do limonád, z toho nejlepšího bez konzervantů , bez zbytečných cukrů, bez barviv Pečou také narozeninové dorty a vánoční cukroví

Adresa: Dobnerova 718, Nová Ulice
WebFacebook

Katrin cake & coffee

Aktuální uzavření provozu pro ně znamená jediné, nedá se s ním nic dělat, a tak kavárně a všem zaměstnancům nezbývá nic jiného, než udržet si stále dobrou náladu a neroznášet stres. Toho totiž teď mají všichni až nad hlavu a do kavárny si od něj chodí přece hlavně odpočinout. 

Během uzavření provozu se pustili do vaření podle našich babiček - vaječňák, marmeláda, slaný karamel, pařížská, sladké krabičky, slané krabičky k telce. A k tomu pořád nabízí stálý sortiment jako dezerty, dorty, káva, koláče, horké nápoje. To vše nabízí z jejich okýnka, které je otevřené v pracovní dny od 8:00 hodin do 18:00 hodin. Dále se nic nemění na objednávkách narozeninových dortů, které jsou stále možné. Dorty na objednávku se zkrátka stále pečou. 

Čtenářům Drbny vzkazují: „Dobrou náladu natankujete u nás, zpívat nesmíme, ale rádi Vám zatančíme."

Dnes jsme vám představili první čtyři olomoucké podniky, které se vypořádávají se současnou situací po svém a nevzdávají to. Brzy se můžete těšit na další takové.

Máte podnik s omezeným provozem a nehodláte se vzdát? Vyplňte tento formulář, rádi vás zdarma podpoříme! 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny a jednotlivé podniky

Štítky Olomouc, podniky, restaurace, kavárny, fitka, čajovny, příběhy, koronavirus, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.