sobota 4. května 2024 Květoslav

VIDEO: Hokejista Olesz zpíval v charitativní písničce! Nedávno navíc přispěl na vozík Bedříškovi

Olomoucký hokejista Rostislav Olesz není jen osobností na ledě, ale mimo něj! Nedávno zpíval zdarma v písničce „Budu jejich ochráncem“, která podporuje čtení mladistvých a budování pevných rodinných vazeb. Aby toho nebylo málo, před pár dny přispěl na nový vozík mladému Bedříškovi.

Zmiňovaná písnička vyšla na svět 1. října v rámci celostátního projektu Celé Česko čte dětem. Zpívání se zúčastnili například Richard Krajčo, David Stypka, Mirai Navrátil, Petr Bende či fotbalová legenda Milan Baroš.

Text napsal textař a skladatel Jiří Krhut. Aktuálně má song „Budu jejich ochráncem“ na Youtube přes 115 tisíc shlédnutí. Samotný pětatřicetiletý Rostislav Olesz podporuje zmíněný projekt dlouhodobě. Před dvěma lety například předčítal žákům první a třetí třídy.

Zkušený hráč se zkušenostmi z NHL myslí na děti i dalším způsobem. „Třetím rokem pomáhá Bedříškovi, kterému letos přispěl na nový vozík či klimtherapy v Klimkovicích,“ píše se na Facebooku HC Olomouc.

Krom písničky s názvem "Budu jejich ochráncem" myslí @olik85 společně s @hockey.wifey na děti i jinak ???? Již třetím rokem...

Zveřejnil(a) HC Olomouc dne Sobota 24. října 2020
Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině. Pravidelné předčítání dětem má obrovský význam pro rozvoj jejich emocionálního zdraví. Celostátní kampaň a stejnojmennou organizaci podporuje více než 80 známých osobností ze světa kultury a sportu. Jsou to například: Zdeněk Svěrák, Alena Ježková, Barbora Špotáková, Jan Hřebejk, Petr Nárožný, Aneta Langerová, Ondřej Vetchý, Aňa Geislerová, skupiny Nebe, MIRAI a další.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc a Martin Straka a Martin Řezáč (celeceskoctedetem.cz)

Štítky hokej, Olesz, HC Olomouc, píseň, vozík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.