pondělí 29. dubna 2024 Robert

Od pondělí bude v provozu několik nových autobusových zastávek

Zvýšení bezpečnosti i komfortu si slibuje město od nových zastávek v Pavelkově ulici v olomoucké městské části Bělidla. První autobusy zde cestujícím zastaví v pondělí 2. listopadu. Zároveň dojde k úpravě jízdních řádů linek 10 a 14, kterým se prodlouží trasa právě o nové zastávky.

Stavba vyšla celkem na 4 miliony korun. Součástí vybudování zastávek byla také výměna veřejného osvětlení. „Dokončili jsme výstavbu autobusových zálivů a nástupišť zastávky Lipenská směr Bělidla, oboustranné zastávky u firmy Koyo a na ně navazujících chodníků,“ sdělil náměstek primátora Martin Major.

V provozu budou zastávky od pondělí 2. listopadu. „S platností od tohoto dne bude zprovozněna obousměrná zastávka Pavelkova, která se nachází v ulici Pavelkova mezi zastávkami Lipenská a Civilní obrana. Zastávka bude obsluhována všemi spoji linek č. 10 a 14,“ uvedla Martina Krčová, mluvčí Dopravního podniku města Olomouce. 

V souvislosti s obsluhou nové zastávky dojde k prodloužení jízdní doby těchto linek, které tak budou mít nový jízdní řád.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Blanka Martinovská, Olomouc

Štítky město, Olomouc, zastávky, MHD, autobus, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.