pondělí 29. dubna 2024 Robert

Otevřeno, ale jinak: Příběhy (nejen) olomouckých podniků v době koronakrize #5

Vláda jim nařídila zavřít provoz, oni se však nevzdávají. Olomoucké podniky se dál snaží fungovat i přes nepříjemná vládní opatření a zlepšovat tak svým zákazníkům dny. Zeptali jsme se jich, co pro ně znamená opětovné uzavření provozu, jak jim opatření změnilo podnikání i na to, zda pro své zákazníky mají nějaké novinky.

KAVÁRNA V LESE
Dvě sestry spojily jejich životy a vše, co milují - rodinu, děti, přírodu, kávu, pohodu, individualitu, originalitu, jedinečnost, design, českou tvorbu, hru. Vybudovaly pro zákazníky i jejich děti originální prostředí plné prostého dětství, kde mohou být sami sebou.Tady si odpočinete u kvalitně připravené kávy, domácích dortíků pečených s láskou. 

Adresa: Žerotínovo náměstí 152/3, Olomouc
Facebook

Kavárna v Lese

Opětovné zavření je pro ně mnohem větší výzvou než na jaře. Náklady opatření nezmírnila, za to téměř úplně zmrazila příjmy. Situaci se však snaží brát pozitivně a využívají čas k přemýšlení nad tím, co mohou udělat jinak a lépe. Pro zákazníky si jako novinku přichystali dorty na zakázku, spoustu mlsání s sebou i denní menu, které je možné předem objednat a poté vyzvednout. Chystají se také na eshop s nabídkou kavy a kosmetiky z ní, ale chybět v něm nebudou ani různé drobnosti spojené s jejich kavárnou.

Všem čtenářům Drbny vzkazují: „Naše kavárna, stejně jako mnohé další malé podniky Vás teď potřebují víc, než kdykoli dřív. Před McDonaldem se stojí dlouhé fronty. Osudy podniků s příběhem, s duší, jsou teď ve Vašich rukou. Děkujeme, že jste s námi a těšíme se na Vás."
 

RESTAURACE U KAPLIČKY
Nově otevřená, dříve zavedená klasická česká restaurace. Denně nabízí výběr z deseti až třinácti druhů jídel. V podniku, který má velký sál pro 120 osob je možné uspořádát nejrůznější hostiny a oslavy.

Adresa: Břetislavova 29/3, Olomouc
Web | Facbeook

Restaurace u Kapličky

V provozu jsou teprve třetí měsíc, mají tedy náročný start. Zajistit chod velké hospody s množstvím zaměstnanců je teď mnohem náročnější. Během léta cílili na zákazníky, kteří si k nim přišli posedět, nyní jídlo rozváží, nebo vydávají okénkem. Majitel restaurace říká: „Věřím, že kdo u nás byl v posledních třech měsících, byl spokojený, jak z kvalitou, tak s porcemi."


 

RESTAURACE U BOROVICE
Česká restaurace nabízející rozvoz jídel a polední menu. Pečkou také pizzy.

Adresa: 6. května, Bohuňovice
Web | Facebook

Restaurace U Borovice

Uzavření pro ně, stejně jako pro jiné podniky, znamená zejména hluboký propad tržeb. Zákázníci si u nich momentálně mohou objednat pizzu nebo burger s sebou. Čtenářům Drbny vzkazují: „Přejeme všem čtenářům přečkání tohoto neveselého období hlavně ve zdraví, bez zbytečného strachu a stresu."


 

JADROŠOVA KRČMA
Krčma plná zlatavého moku od Pivovaru Jadrníček. Nabází výběr kvalitních alkoholických i nealkoholických nápojů. Zároveň nabízí možnost odběru sudového i lahvoveho piva.

Adresa: U Kovárny 879/28A, Olomouc
Web | Facebook
 

Jadrošova krčma

Pro zákazníky nově nabízí jídlo s sebou. Všem děkují za podporu. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny a jednotlivé podniky

Štítky podniky, Olomouc, Olomoucko, koronavirus, otevřeno, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.