pondělí 6. května 2024 Radoslav

Otevřeno, ale jinak: Příběhy (nejen) olomouckých podniků v době koronakrize #6

Vláda jim nařídila zavřít provoz, oni se však nevzdávají. Olomoucké podniky se dál snaží fungovat i přes nepříjemná vládní opatření a zlepšovat tak svým zákazníkům dny. Zeptali jsme se jich, co pro ně znamená opětovné uzavření provozu, jak jim opatření změnilo podnikání i na to, zda pro své zákazníky mají nějaké novinky.

SENIMO
Bufet s klasickou českou kuchyní v obchodním domě Senimo. Zahrnuje také lahůdkářskou výrobu se širokou škálou chlebíčků, pomazánek a salátů. Vše je možné si odnést s sebou, a to i do vlastních nádob.

Adresa: Pasteurova 905/10, Olomouc
Facebook

Senimo

Omezení jsou pro ně samozřejmě komplikací, ale dle jejich slov se téměř ihned dokázali přeorientovat na výdejové okénko. „Vždyť jsme si to už na jaře nacvičili," říkají s úsměvem. Prioritou je pro ně nadále zákazníkům poskytovat kvalitní jídlo a udržet si své zaměstnance. Výrazné novinky sice nepřipravují, ale neustále vymýšlejí nová jídla a obměňují nabídku lahůdek. 

Všem čtenářům přejí pevné zdraví a vzkazují, „aby se lidé dokázali z maličkostí a věřili, že se zase jednou vrátí vše do normálních kolejí."

LONG STORY SHORT
Hostel s kavárnou, který funguje v Olomouci už 3 roky. Na začátku roku 2020 se koncept rozšířil o restauraci s názvem Eatery & Bakery. Funguje zde i pekárna s vyladěným kvasovým pečivem a v restauraci si zákazníci můžou dopřát nejen obědové menu ale i příjemné večerní gastro zážitky. Pod koncept Long Story Short od září spadá i nově otevřená kavárna s vinným barem v v prostorách Muzea Umění pod názvem AND THE STORY BEGINS.... Nový příběh o výběrové kávě a vytříbených vínech propojený s uměním.

Adresa: Koželužská 945/31
Web | Facebook

Long Story Short

Aktuální stituace pro ně znamená návrat na začítek, tedy do první vlny, ve které rozjeli svůj foodshop s dovážkou. Momentálně dál rozváží teplá jídla, rozšiřují nabídku víkendových pekáčů pro rodinné stravování a také navýšili produkci pekárny, jejíž produkty jsou v tuto chvíli nejpoptávanější. Na foodshopu si lidé mohou objednat také farmářské produkty od jejich dodavatelů. - s nadsázkou proto říkají, že fungujá jako místní minii Rohlik.

Jejich největší novinkou je nové místo prodeje jejich produktů v prostorách Muzea Umění, kde mají nejnovější podnilk And the Story Begins. Lidé si tam mohou dát kávu s sebou nebo zakoupit produkty z jejich pekárny. Další novinkou je také hlavní výdejové i prodejní místo, které se nyní nachází v přízemí budovy Eatery & Bakery.

Všem vám vzkazují: „Noste roušky, zůstaňte doma a podporujte svoje oblíbené podniky, ať už je to kdokoliv. Je to pro gastro podniky velice obtížná doba a my doufáme, že to společnými silami zvládneme."
 

ZABRBURGR
Začínali jsme jako stánek s občerstvením a letos v srpnu jsme si v Zábřeze otevřeli bistro ZabrBurgr.Jak již náš název prozrazuje najdete u nás poctivé burgry a hotdogy,které ve městě nenajdete a za dobrou cenu. Denně vše čerstvé od místních dodavatelů . Více informací najdete na našich stránkách.

Adresa: Žižkova 280/31, Zábřeh
Web | Facebook

ZabrBurgr

Vladní nařízení vnímají jako likvidující, a to nejen pro ně, ale také pro větší podniky. Náklady zůstávají stejné, ale zisky spadly na třetinu. Jako začínající podnik je lidé teprve začínají objevovat. Jejich výdejní okno navíc v podzimním počasí nemá šanci nahradit normální provoz.

Přes to okno provozují, přijímají objednávky na telefonu a inteznivně se snaží zajistit rozvoz. Čtenářům proto vzkazují: „Na rozvozu pracujeme, do té doby nás zatím navštivte a podpořte osobně u našeho okénka. Cesta se vám určitě vyplatí, koukněte na naše stránky."
 

HOSPŮDKA NA FAŘE
Rodinná hospůdka ve Velké Bystřici. Zaměřují se na poctivou domácí kuchyni a pizzu. Pro svá jídla vybírají kvalitní suroviny od českých dodavetelů.

Adresa: Křížkovského 38, Velká Bystřice
Web | Facebook

Hospůdka na Faře

Snaží se bojovat i přes všechna omezení. Dále v plném nasazení vaří poctivá domácí jídla, která momentálně rozváží po okolí. Všem čtenářům přejí dobrou chuť.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Redakce Olomoucké Drbny a jednotlivé podniky

Štítky podniky, Olomouc, Olomoucko, koronavirus, otevřeno, podpora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.