pondělí 6. května 2024 Radoslav

UP přišla o veletrhy a těsný kontakt s maturanty, láká je on-line

Univerzita Palackého (UP) v Olomouci přišla kvůli opatřením proti šíření koronaviru o těsný kontakt s desítkami tisíc maturantů například prostřednictvím studijních veletrhů. Potenciální zájemce o studium se tak bude snažit oslovit on-line kampaní. Od začátku listopadu navíc univerzita spustila možnost podat si přihlášky na stovky studijních programů včetně novinek. Podle mluvčí univerzity Gabriely Sýkorové Dvorníkové bude za týden zprovozněn pro zájemce o studium i speciální web. Na univerzitu se každoročně hlásí přes 26 tisíc lidí.

„Za normální situace, bez omezení kvůli pandemii koronaviru, jsme v těchto podzimních dnech prostřednictvím veletrhů či roadshow v intenzivním kontaktu s tisíci maturanty, kterým přibližujeme možnosti a nabídky Univerzity Palackého. Bohužel je nyní osobní kontakt znemožněn. Proto se jej snažíme nahradit všemi dostupnými on-line formáty," řekla mluvčí.

Jít s dobou

Škola přišla o možnost oslovit osobně odhadem až 70 tisíc maturantů. Univerzita tak bude zájemce lákat prostřednictvím nových webů, videí, podcastů, mobilních aplikací i virtuálního dne otevřených dveří, který se chystá na prosinec. „Orientaci jim při tom usnadní katalog s nabídkou studia www.studium.upol.cz v nové, modernější podobě. V nejbližších dnech se chystáme také spustit nový web určený přímo uchazečům o studium na UP, který představí nejen nabídku studia, ale i všechny další důležité informace, například možnosti ubytování při studiu," doplnila mluvčí. Intenzivnější rozjezd kampaně cílené na budoucí studenty se plánuje v nejbližších týdnech.

Výběr je široký

Zájemci o studium v Olomouci si mohou vybírat z více než 700 studijních kombinací. Univerzita nabízí i novinky reagující na aktuální trendy a poptávku na pracovním trhu. Zájemcům se otevírá možnost studovat například lingvistiku a digital humanities, teorii a dějiny výtvarných umění se specializací památková péče, nové specializace experimentální biologie rostlin a průmyslové matematiky. Studovat mohou také on-line teologii.

Na přihlášení je zatím čas

Přihlášky ke studiu mohou zájemci podávat do poloviny března příštího roku. Letos univerzita zaznamenala vyšší zájem, do poloviny března obdržela přes 28 tisíc přihlášek, což je zhruba o 800 více než loni. Druhou nejstarší tuzemskou univerzitu studuje na osmi fakultách zhruba 22 tisíc studentů, což tvoří celou pětinu obyvatel Olomouce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Palackého v Olomouci

Štítky školy, koronavirus, vysoké, Olomouc, UPOL, univerzita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.