pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Sbírka DOBRO(TY): svačiny pro hrdiny pomáhá zdravotníkům i kavárnám!

Nemocnice mají často nedostatek personálu, doktoři, sestřičky a další pracovníci jsou vyčerpáni. Zažívají těžkou dobu. Proto vznikla sbírka DOBRO(TY): svačiny pro hrdiny, kam lidé mohou přispět peníze na energii (svačinky) pro zdravotníky. Aby se pomohlo i jinde, tak balíčky budou připravovat olomoucké kavárny.

„Příspěvkem můžete pomoci zakoupit svačinky pro zdravotníky ve Fakultní nemocnici Olomouc a Vojenské nemocnici Olomouc,“ píše se na webu sbírky DOBRO(TY): svačiny pro hrdiny. Přispět můžete i vy. Doposud se vybralo přes 90 tisíc korun, zapojilo se 271 lidí.

Balíčky má zpracovávat vždy jedna z olomouckých kaváren. Protože i kavárny bojují s výpadkem příjmů. Tuhle dobrovolnickou iniciativu zaštiťuje Univerzita Palackého a Skautský institut v Olomouci.

Dokonce vznikla i skupina na Facebooku, kde lidé mohou sledovat aktuální novinky. Najděte si ji také.

Znáte DOBRO(TY)? Iniciativa pod hlavičkou Dobrovolnické centrum UP se v Olomouci uchytila a za dva týdny trvání rozjela...

Zveřejnil(a) Univerzita Palackého dne Sobota 14. listopadu 2020

Projekt se už rozjel, například 13. listopadu dobrovolníci zpříjemnili náročné páteční směny olomouckým zdravotníkům.

Na zásilce se podílely hned čtyři kavárny. „Dobroty byly spravedlivým dílem rozděleny mezi sestry a lékaře v budově II. interny Fakultní nemocnice Olomouc a zdravotníky a saniťáky v covidových jednotkách Vojenské nemocnice v Klášterním Hradisku,“ uvádí Univerzita Palackého na zmíněné skupině DOBRO(TY): svačinky pro hrdiny.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Univerzita Palackého na FB skupině DOBRO(TY): svačiny pro hrdiny

Štítky sbírka, Olomouc, zdravotníci, kavárny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.