úterý 16. dubna 2024 Irena

FNOL zahájila charitativní prodej adventních věnců. Akce bude menší než obvykle

Fakultní nemocnice Olomouc dnes zahájila tradiční Věncování. Letošní ročník charitativní akce, při které sestry spolu s floristy a dobrovolníky vyrábí různorodé adventní věnce je však značně omezený. Přípravu teď zajistí sestry a dobrovolníci ve svém volném čase. Výrobky budou k prodeji ve stánku u bočního, transportního vchodu do suterénu Dětské kliniky.

Prodej adventních věnců a věnečků nemocnice zahájila v pondělí ráno, netradičně ve venkovním stánku. Ten bude otevřen o všední dny vždy od 8 do 15 hodin až do 27. listopadu. Výtěžek z prodeje podle nemocnice slouží „k potěše a radosti malých pacientů, ale také k pomoci jejich rodinám v těžké sociální situaci."

Mapa areálu s vyznačným místem prodeje. 

„Spousta lidí se ptá, zda vůbec letos Věncování bude. Dlouho jsme to zvažovali, protože situace není pro tyto akce příznivá. Nakonec jsme díky vstřícnosti a významné podpoře vedení Dětské kliniky a sdružení Šance zvolili alespoň omezenou variantu,“ říká dětská sestra a koordinátorka akce Pavla Medková.

Letos se jedná už o dvaadvacátý ročník. V předchozích letech probíhala výroba věnců vždy v suterénu Dětské kliny. Zájemci si pak mohli vybírat z velkého množství věnců ve vestibulu budovy. Letos se budou muset spokojit s menší nabídkou. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com, FNOL

Štítky FNOL, nemocnice, věncování, věnce, advent, prodej, charita

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.