čtvrtek 2. května 2024 Zikmund

V pouhých 36 letech tragicky zemřel olomoucký hasič Dalibor Blažek

Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje přišel o svého kolegu. Dalibor Blažek 16. listopadu zemřel tragicky v pouhých 36 letech.

„S velkým zármutkem se loučíme s naším dlouholetým kolegou, kamarádem a obětavým hasičem pprap. Daliborem Blažkem,“ stojí na webu HZS Olomouckého kraje.

Blažek, který se narodil v červnu 1984, sloužil na stanici v Olomouci, kde zastával funkci technika chemické služby. K profesionálním hasičům přistoupil v roce 2006.

„Praktické zkušenosti z něj učinily spolehlivého hasiče, který téměř 15 let zachraňoval životy a pomáhal s velkým nasazením v krizových situacích. Zasahoval u mnoha mimořádných událostí, kde uplatnil své odhodlání, odvahu, zkušenosti i nadhled,“ vzpomíná HZS Olomouckého kraje.

S velkým zármutkem se loučíme s naším dlouholetým kolegou, kamarádem a obětavým hasičem pprap. Daliborem Blažkem, který...

Zveřejnil(a) HZS Olomouckého kraje dne Pátek 20. listopadu 2020

„Dalibor byl dobrosrdečným a obětavým člověkem, který nešetřil úsměvy a šířil kolem sebe dobrou náladu. Mezi kolegy byl velmi oblíbený. Díky své empatické povaze byl také členem posttraumatického intervenčního týmu, který poskytuje při mimořádných událostech psychologickou pomoc,“ dodává Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje.

Olomoucký kraj reprezentoval také úspěšně v požárním sportu. Například v roce 2011 získal s HZS Olomouckého kraje bronz na Mistroství republiky v Ostravě. O pět let později pomohl na MČR ke stříbru v požárním útoku.

Jeho kolegové se s ním rozloučí ve čtvrtek 26. listopadu v obřadní síni olomouckého krematoria.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Olomouckého kraje

Štítky umrtí, hasič, HZS Olomoukého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.