pondělí 29. dubna 2024 Robert

Policejní budka na Velkomoravské již nestojí na svém místě. Nájemce reklamy nikdo neupozornil

Ve čtvrtek 3. prosince z olomouckého veřejného prostoru zmizela další z jeho kuriózních ikon. Desítky let stála v jednom z rohů frekventované křižovatky ulic Velkomoravská a Rooseveltova budka, která dříve sloužila k ovládání světelné signalizace na křižovatce. Olomoučané si ji pamatují jako „Budku na kuří nožce“ nebo „Adamovu chatu“. Takto se jí říkalo podle jména svérázného policisty, který zde několik let vykonával službu.

V posledních letech již přestala sloužit svému původnímu účelu a využívána byla jako nosič reklamních bannerů. Posledním, kdo budku využíval jako reklamní plochu bylo olomoucké Rádio Haná. Jeho ředitel David Foretník ale o odstranění reklamních plachet propagujících poslední regionální rádio na Olomoucku nevěděl.

„Že někdo budku odvezl a odstranil tím tak naše reklamní bannery, jsme se dozvěděli ze sociálních sítí. Předem nás na to nikdo neupozornil,“ říká David Foretník, ředitel Rádia Haná, které mělo plochu pronajatou od olomoucké úklidové firmy Harryservis. Podle Foretníka se před časem o budku zajímali zástupci Policie ČR, kteří ji měli v plánu vystavit v muzeu.

Krajské ředitelství policie se ale v situaci odstranění budky nijak neangažovalo. „Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje nemá zařízení v současné době ve správě ani majetku a tudíž nemůže rozhodovat o jeho odstranění či jiné manipulaci s tímto majetkem,“ uvedl vedoucí oddělení správy nemovitého majetku olomouckého krajského ředitelství Josef Kaštil. 

Zatím tedy není jasné, kam se policejní „Budka na kuří nožce“ a reklamní bannery Rádia Haná poděly. Podle mluvčí města Olomouce Radky Štědré musí jeho zástupci nejprve prověřit, zda-li je objekt vůbec v majetku města. Další osud budky proto budeme bedlivě sledovat a na Olomoucké Drbně čtenářům připravíme aktuální informace.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebooková skupina Milujeme Olomouc

Štítky budka, policie, velkomoravská, olomouc, rádio haná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.