pondělí 29. dubna 2024 Robert

Kritička covidových opatření Ilona Csáková má novou písničku. Klip se točil také v olomouckých ulicích

Zpěvačka Ilona Csáková se v posledních týdnech zaryla do paměti široké veřejnosti spíše jako bojovnice proti vládním opatřením. Vedle své aktivity na sociálních sítích se ale i nadále věnuje své hudební kariéře. Společně s písničkářem Romanem Horkým a jeho kapelou Kamelot nahrála písničku „V dlouhém zatmění“, ke kterému vznikl i videoklip. Ten byl mimo jiné natáčen i v ulicích Olomouce, a tak se Olomoučané mohou podívat, jestli si v klipu nezahráli také.

Před časem se Ilona Csáková dostala do centra pozornosti českého internetu díky svému výroku: „Nenechám si v rámci plošného testování šťourat v hlavě špejlí, protože ti, co to nařizují, jedou podle scénáře Billa Gatese a WHO.“ V nové písničce „V dlouhém zatmění“, kterou nahrála s folkovou skupinou Kamelot, se k tématu vládních opatření proti koronaviru vrací. 

„Do této písně jsme vložili naše srdce a nevymyté mozky. Věříme, že si k ní najdete cestu a bude vám dlouho svítit jak malá baterka v temnotách páchnoucích bažin a močálů navzdory mocným, kteří se rozhodli uchopit a svázat náš společný osud,“ uvedla Csáková novou skladbu na svých sociálních sítích. „Sejmi z očí strach a pásku, než národ v stádo promění. Než zdrtí smrtigrafy lásku v dlouhém zatmění,“ zpívají společně s Romanem Horkým v refrénu nové písničky.

VIDEOKLIP:

K nové skladbě vyšel v úterý 1. prosince také videoklip, který se mimo jiné natáčel na místech Olomoučanům dobře známým. Klip je prostříhán záběry z olomouckých ulic s náhodnými kolemjdoucími. Je tak možné, že se někdo ze čtenářů Olomoucké Drbny v roušce na záběru pozná. Ve videoklipu lze zahlédnout například náměstí Hrdinů, Dolní náměstí, ulici Švédskou nebo olomouckou tržnici.

Detailně jsou natočeny také dveře jednoho z olomouckých nehtových studií s cedulkou „Zavřeno“ nebo projíždějící tramvaj. Klip se dále natáčel také na zámku Valeč na Třebíčsku nebo na železniční trati v okolí řeky Oslavy.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto repro Youtube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.