sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

FOTO: V Hejčíně vznikl nový kruhový objezd. Značka na něj upozorňuje svérázným způsobem

Olomouc má nový kruhový objezd. Byl postaven nedaleko nově vznikajících bytových domů Nová Lazecká v olomoucké části Hejčín. Provedení nového rondelu ale budí rozpaky. Řada občanů kruhový objezd označuje za paskvil a přisuzuje mu titul Nejhorší kruháč roku 2020. Nově na mini-rondel upozorňuje ve směru od Hejčína dopravní značka, kterou někdo z vtipálků upravil tak, aby odrážela, co si o něm Hejčínští opravdu myslí.

Cílem výstavby objezdu mělo být zvýšení bezpečnosti na křižovatce a plynulejší doprava. Realita je ale jiná. „Auta nedodělaný "kruháč" běžně ze směru od centra Hejčína projíždí skrz. Ti stateční, co riskuji srážku s auty z výjezdu z ulice od stavby (skrz plechový plot není holt vidět) a kruháč vykrouží, se často dostávají do "panelové pasti" a následně končí v trávě,“ uvádí Aleš Vánský, který spravuje facebookovou stránku Hejčín.

Podívejte se na průjezd kruhovým objezdem:

Kruhový objezd vznikl mezi černovírským mostem a parkovištěm na začátku hejčínské in-line stezky. Napojuje se na něj také nová ulice vedoucí od bytových domů Nová Lazecká, které zde právě vznikají. Developer této výstavby financoval právě také nový kruhový objezd.

„Součástí projektové dokumentace bylo mimo jiné nové připojení bytového komplexu na komunikaci v ulici Jarmily Glazarové v podobě kruhového objezdu a nově zbudovaný vyčkávací středový ostrůvek pro zajištění bezpečného přecházení chodců v Lazecké ulici,“ uvedla dříve pro Deník Radka Štědrá, mluvčí města Olomouce.

V Olomouci tak máme nový kruhový objezd, který se může směle zařadit po bok kruhového objezdu „U Peugeotu“ na Lipenské nebo slavného kruháče s pouhými dvěma výjezdy u obchodního centra Olomouc City.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Video: facebook.com/hejcin/

Štítky kruhový objezd, hejčín, lazce, značka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Smazaný uživatel

U Pošty je to možná paskvil, ale má svou smysluplnou úlohu, otočení autobusů ;-).

čtvrtek, 4. února 2021, 09:25

Světlana Dvořáková

Ve výčtu úžasných kruháčů jste pozapomněli na paskvil u pošty 2 na Jeremenkově ulici. Taktéž často projížděný skrz.

pátek, 18. prosince 2020, 07:45

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.