sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Hokejisté Olomouce porazili Třinec

Hokejisté Olomouce porazili ve 30. kole extraligy Třinec 6:3 a potvrdili, že se jim proti aktuálně vedoucímu týmu soutěže daří. Oceláři prohráli teprve podruhé v sezoně v normální hrací době a opět s Hanáky. Celkově si však dnes Třinec připsal čtvrtou porážku v řadě, na které se dvěma góly a asistencí podílel útočník Jan Knotek. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvě branky Matěje Stránského.

Jsme rádi, že jsme se dokázali vzchopit po dvou posledních zápasech, které byly hodně nepovedené. Ukázali jsme, že hrát umíme a že nejsme tak odevzdaný tým. Zažehnali jsme problémy, ale není to konec, musíme na to navázat a zahrát tak více zápasů za sebou," řekl Knotek po zápase.

Domácí se dostali do vedení v 6. minutě hry, kdy Bambula vybojoval puk u mantinelu a předložil ho na střed Knotkovi, který se střelou „z první" nemýlil. O dalších pět minut později inkasoval Třinec podruhé. Knotek tentokrát přihrával Tomečkovi, který Štěpánka prostřelil z podobného místa jako autor první branky.

Hanáci následně nevyužili hned několik slibných situací a v rozmezí necelých dvou minut ztratili své vedení. Nejprve využil zakrytého výhledu Konráda obránce Jaroměřský a prosadil se proti svým bývalým spoluhráčům, následně vyrovnal Stránský. Elitní střelec Ocelářů se prosadil netypicky v oslabení.

Třinec v úvodu druhé třetiny několikrát zahrozil v přesilové hře. Konrád si ale poradil s pokusy Vrány i Růžičky. Těsně před polovinou zápasu využila přesilovou hru Olomouc a dostala se znovu do vedení. Knotek stál na správném místě před brankou a po střele Kucsery a zákroku Štěpánka dorazil puk do prázdné branky. O minutu později to již bylo 4:2. Nahodil vyhrál buly pro Ondruška, který poslal puk nechytatelně do sítě. Štěpánka následně nahradil Kacetl.

Dnes nám to lepilo. Měli jsme pohovory, museli jsme si k tomu už něco říct. Z člověka to spadne, uvědomí si spoustu věcí, které třeba viděl jinak. Zjednodušili jsme hru a pálili, odkud se dalo. Každý se chce zvednout proti špičkovému týmu a dnes to bylo znát," uvedl Knotek.

Domácí vstoupili aktivně také do třetí části a odměnou jim za to byla pátá branka. Olesz počkal s rozehrávkou a našel rozjetého Kucseru během třineckého střídání. Kucsera se tak ocitl sám před Kacetlem a povedenou kličkou do bekhendu zvýšil olomoucké vedení. Sám na hostujícího brankáře pak ujížděl také Kolouch, ale tomu včas do zakončení zasáhl vracející se obránce.

Deset minut před koncem zápasu v signalizované výhodě hostů Třinec uzamkl domácí na dlouhou dobu v obranném pásmu a nakonec se i prosadil. Druhý zásah v zápase si střelou „z první" připsal Stránský. Otočit výsledek se ale již Slezanům i přes enormní snahu nepodařilo, naopak při power play inkasovali ještě jednou.

V tuto chvíli se neskutečně nadřeme na góly. Spoustě hráčů to tam nepadá a jsme zdravotně obouchaní. Kvalita v týmu pořád je. Je ale potřeba, aby si hráči uvědomili, co je potřeba k tomu, abychom utkání zvládali," řekl trenér Třince Václav Varaďa, který za klíčový moment duelu označil začátek druhé třetiny. Oceláři své šance neproměnili a poté sami dvakrát inkasovali. "Zbytečné fauly nám vzaly momentum a domácí dali dva góly. To byly direkty na 2:4," uvedl.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Olomouc/Alena Zapletalová

Štítky Sport, hokej, extraliga, 30. kolo, Olomouc, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.