pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Každý si přijde na své. SŠ zemědělská a zahradnická Olomouc nabízí hned devět oborů

PR článek

Co budu v životě dělat? Pokládáte si tuhle otázku před výběrem střední školy? Cesta může vést přes Střední školu zemědělskou a zahradnickou Olomouc. Studenti si mohou vybírat hned mezi devíti obory, každý z nich rozvine váš talent.

Zahradník, Zahradnictví

Nesmírně zajímavým studiem je tříletý obor Zahradník nebo maturitní obor Zahradnictví! „Naučíme tě vše, co budeš potřebovat, abys vytvořil svou Rajskou zahradu a cítil se právem jako Adam a Eva. Naučíš se využívat léčivé účinky některých rostlin jako třeba staří židé Mandragoru pro její magickou moc. Ano, tu z Harryho Pottera, ukřičenou s kořenem připomínajícím lidské tělo,“ komentuje vtipně ředitel školy Petr Sklenář.

Dny otevřených dveří
DOD proběhnou v pátek 29. ledna od 8:00 do 17:00 a v sobotu 30. ledna od 8:00 do 12:00. Vzhledem k současné situaci proběhnou formou online. Uchazeči se mohou pomocí odkazů na webových stránkách školy v danou dobu připojovat na jednotlivé učitele dle oborů, kteří budou připraveni odpovídat na jejich dotazy.

Na maturitním oboru Zahradnictví na tebe čeká i možnost získání řidičáku zdarma na auto či traktor. Obor nabízí i dobré uplatnění na trhu práce.

Obor Zahradník zakončený výučním listem nabídne možnost trávení času hlavně venku. Studenti se naučí pěstovat, rozmnožovat, sklízet a expedovat květiny a tak dále. Od školy dostanou navíc pracovní potřeby zdarma. „Po dokončení studia máte i možnost, abyste si dodělali maturitu na nadstavbovém oboru,“ upozorňuje ředitel školy.

Prodavač a aranžér květin

Máte rádi květiny, jste šikovní a máte cit pro krásu? Pokud vám nevadí i komunikace s lidmi, je tu tříletý obor Prodavač a aranžér. „Naučíme tě nejen aranžovat květiny, ale i myslet jako správný podnikatel, který ví, jak nejlépe upoutat pozornost zákazníka a umět prodat co nejvíce zboží,“ představuje Sklenář další zajímavý obor.

„Díky dobré přípravě můžeš pracovat kdekoliv, kde se něco prodává. Nebo si doděláš maturitu a třeba začneš podnikat ve vlastním obchodu,“ dodává.

Opravář zemědělských strojů

Zajímají vás traktory a jiná technika? Tak je tento obor pro vás. „Naučíme tě nejen řídit traktor, ale především ho opravovat, diagnostikovat závady, pracovat s technickou dokumentací a zhotovovat jednoduché strojní součásti ručním zpracováním kovů nebo obráběním. Navíc se můžeš těšit, že se naučíš řídit motorová vozidla skupin T, B a C,“ objasňuje Sklenář.

Jezdectví

Máme tu příznivce koní? Škola má i obor Jezdectví. „Nebudeme tě učit jezdit jako středověký rytíř na koni ovládaném jednou rukou, abys v druhé mohl držet meč, ale naučíme tě o koně pečovat s láskou,“ vysvětluje Sklenář.

Budete moct získat kurz základního jezdeckého výcviku. Později z tebe může být trenér, cvičitel či rozhodčí. A pokud máte rádi i další zvířata, můžete si dodělat maturitu na oboru Chovatelství.

V SŠZZ Olomouc na tebe čekají:
- školní zahrady a dva hektary vlastní orné půdy
- jízdárna a deset koní, které můžeš osedlat,
- kovárna s osmnácti výhněmi
- osm traktorů, na kterých můžeš řádit a květinářství, kde můžeš rozvíjet svou fantazii
- vytvoříme ti tvůj druhý domov na Domově mládeže se 110 lůžky jen pár metrů od školy.
- studenti mají možnost i celodenního stravování
- u některých oborů může nabídnout stipendium
- na škole učí přes 50 učitelů, kteří vás připraví do života

Umělecký kovář

„Nepotřebuješ Thórovu sílu ani nadprůměrnou inteligenci. Je to obor pro žáky, které práce baví a přináší jim vnitřní uspokojení a smysl. Je určený nejen pro chlapce, ale všechny, kteří mají umělecké nadání a vztah ke kovům,“ říká ředitel prestižní školy.

Studenti se naučí ovládat technické výkresy či mohou získat svářečský průkaz zdarma. A nástupní plat? Lidí, kteří zvládnout něco vyrobit od nuly podle technické dokumentace, si firmy cení. Dostat klidně můžeš 35 tisíc korun jako nástupní plat.

Agropodnikání:

„Nebudeme tě nutit chodit po poli s pluhem. Ale naučíš se vhodné technologické postupy při pěstování rostlin a chovu zvířat a mnoho dalšího,“ sděluje Sklenář.

Zde se naučíte například provádět základní laboratorní rozbory půdy, vody, hnojiv, krmiv a zemědělských produktů. A hlavně vyvozovat adekvátní opatření při péči o životní prostředí.

Nástavbové studium Podnikání!

Rozhodli jste se pro učební obor, ale chcete maturitu? Škola nabízí nástavbové studium Podnikání.

„Během dvouletého denního nebo tříletého dálkového studia si můžeš dodělat maturitu a vrhnout se do života jako zralá osobnost vědomá si svých předností. Ať už je ti 18 nebo 50, nikdy není pozdě na vzdělání,“ zdůrazňuje ředitel Střední školy zemědělská a zahradnické Olomouci.

Kontakt:
Web: www.zemedelkaolomouc.cz
Facebook: facebook.com/zemedelkaolomouc
Instagram: instagram.com/zemedelka_olomouc/?hl=en
Adresa:
U Hradiska 7/4, 77900 Olomouc

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky SŠ zemědělská a zahradnická Olomouc, střední škola, zahradník, zahradnictví, prodavač a aranžér květin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.