neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Papírnictví na olomouckém Dolním náměstí díky drogistickému sortimentu zavírat nemuselo

Místem poslední záchrany bylo pro mnoho rodičů školáků v době uzavřených prodejen malé papírnictví v centru Olomouce, které jako jedno z mála ve městě fungovalo i v době nejtvrdších vládních nařízení. „V nabídce máme odjakživa také drogistické zboží, takže z toho důvodu jsme mohli mít otevřeno. Lidé si sortiment z papírnictví objednali přes náš e-shop a já jsem jim ho vydal," řekl v úterý provozovatel papírnictví na Dolním náměstí Ivo Riedl.

Do papírnictví na Dolním náměstí na přelomu loňského a letošního roku mířili především rodiče nejmenších školáků z celé Olomouce i okolí, kteří potřebovali rychle nakoupit chybějící školní potřeby. „Rodičů přicházelo hodně, přesto byl pokles našich tržeb obrovský. Lidé totiž do města nechodí a centrum je prázdné. Byla to z naší strany služba zákazníkům, nevydělali jsme na tom," uvedl Riedl.

Rodiče školáků v době uzavřených papírnictví tvořili více než polovinu zákazníků prodejny v centru Olomouce. Mezi časté zákazníky patřili také zaměstnanci kanceláří, kteří na sklonku loňského roku nakupovali kalendáře a diáře. „Chodili především lidé, kteří něco nutně potřebovali," dodal.

Zákazníci si otevřené papírnictví v centru Olomouce pochvalovali

„Syn je prvňák a ztratil pouzdro. Papírnictví na Dolním náměstí nás zachránilo, protože při objednání v e-shopu bez kamennné prodejny bychom na pouzdro čekali několik dní," řekla Anna Robenková, která se minulý týden vydala na nákup do papírnictví na Dolním náměstí až z 15 kilometrů vzdálené obce.

Dnes se otevřou papírnictví a obchody s dětským zbožím. Vláda bude žádat o prodloužení nouzového stavu

Ode dneška mohou znovu otevřít papírnictví a prodejny dětského oblečení a obuvi. O uvolnění opatření v pondělí rozhodla vláda. Kabinet se také na svém včerejším jednání shodl, že požádá o prodloužení nouzového stavu o dalších třicet dní.

Riedl neočekává, že by se po plošném otevření papírnictví poptávka dramaticky změnila. Více zákazníků bude do papírnictví v centru Olomouce podle něj proudit až poté, co budou opět zprovozněny okolní restaurace, další obchody a až školáci usednou do lavic. „Do té doby bude město mrtvé. Bohužel to tak je," podotkl.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB: Papírnictví Mix

Štítky papírnictví, vláda, změna, novinky, seznam, zakázané, zboží, úprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.