čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Očkování ve FNOL. Jak se registrovat a na co nezapomenout?

Kde se registrovat a co mít na paměti před samotným očkováním? Fakultní nemocnice na svých webových stránkách připravila průvodce, který zájemce provede samotným procesem. Olomoucká Drbna pro Vás shrnula to nejdůležitější.

Jak?

K očkování je potřeba se registrovat a získat termín. Pro registraci na očkování je potřeba využít centrální rezervační systém na webech registrace.mzcr.cz a crs.uzis.cz, případně je možné využít telefonní linku 1221. 

Kde?

Očkovací centrum se nachází v bývalé ambulanci Hemato-onkologické kliniky (budova K v sousedství III. interní kliniky). K budově vede žluto-černý navigační systém v celém areálu nemocnice. K vystoupení a nastoupení osob směřujících na očkování je možné využít parkovací plochy před budovou K a u budovy ředitelství Wa - ovšem jen na nezbytně potřebnou dobu. Zájemci mohou využívat také autobusy MHD číslo 42, jejichž zastávka se nachází v blízkosti budovy K. 

Nechoďte dříve

Fakultní nemocnice všechny žádá, aby se všichni k očkování dostavili pouze v čase, který si rezervovali. Je zbytečné chodit dříve o hodinu nebo i více. Díky tomu se nebudou vytvářet fronty a vy budete včas naočkováni. V očkovacím centru jsou k dispozici koordinátoři, kteří vám rádi poradí a pomohou.

Průběh očkování

Před samotným očkováním je nutná formální registrace v očkovacím centru FNOL, během níž si ověří vaši identitu a rezervaci termínu. Po registraci následuje krátká konzultace u přítomného lékaře a pak samotné očkování. Vše proběhne na jednom místě a v krátkém čase, pokud vše probíhá plynule.

Co s sebou?

Při registraci v očkovacím centru je nutné mít platný průkaz totožnosti (občanský průkaz či pas), průkaz pojištěnce. Registrační pracovník s vámi vyplní dotazník o vašem zdravotním stavu.

3R a další pravidla

Očkovací centrum FN Olomouc má své kapacitní a prostorové limity, proto v souvislosti s dodržením všech protiepidemických a hygienických opatření, se může stát, že nebude vždy možné, aby všichni příchozí čekali na očkování ve vnitřních prostorách centra. Povinné je dodržování pravidla 3R (roušky-dezinfekce rukou-rozestupy).

Změna termínu

Pokud už máte svůj termín, ale nemůžete se na něj z jakéhkoli důvodu dostavit, pokduste se nejdříve přeregistrovat v centrálním rezervačním systému. Pouze pokud se vám to nepodaří, využijte speciální informační telefonní linku 588 442 517.  

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FN Olomouc | Zdroj FN Olomouc

Štítky očkování, FNOL, Olomouc, covid19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.