pátek 26. dubna 2024 Oto

Opilý mladík nezvládl rychlou jízdu ze Sv. Kopečku. V Samotiškách boural do sloupu

V sobotu 23. ledna po sedmnácté hodině způsobil pětadvacetiletý muž z Uničovska dopravní nehodu v obci Samotišky. Mladík nechal svou Škodu Superb rozjet z kopce od Sv. Kopečku do takové rychlosti, že v levotočivé zatáčce na začátku Samotišek naboural do sloupu elektrického vedení a plotu rodinného domu. Policisté mu naměřili více než 1,7 promile alkoholu v dechu.

„Mladík řídil v sobotu 23. ledna po sedmnácté hodině vozidlo Škoda Superb v obci Samotišky směrem na Olomouc. V levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy a svým schopnostem a vyjel mimo komunikaci, kde narazil do betonového sloupu elektrického vedení a do plotu u rodinného domu,“ uvedl policejní mluvčí Libor Hejtman. 

Při nehodě naštěstí nedošlo k žádnému zranění, muž svou jízdou ale způsobil škodu předběžně za 306 tisíc korun. Policisté podrobili řidiče orientační dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Přístroj zaznamenal hodnoty 1,73 promile a 1,76 promile alkoholu v dechu.

Za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky mladému řidiči hrozí odnětí svobody na šest měsíců až tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Štítky policie, nehoda, samotišky, olomouc, sv. kopeček, mladík, řidič, alkohol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.