čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Podnikatelem roku 2022 Olomouckého kraje je Gerald Rausnitz z Meopty

Gerald Rausnitz získal titul EY Podnikatel roku Olomouckého kraje 2021. Jeho společnost zaměstnává více než 1 800 lidí a dosáhla tržeb přes 3,6 miliardy korun.

Společnost EY pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Josefa Suchánka vyhlásila vítěze 17. ročníku soutěže EY Podnikatel roku Olomouckého kraje. Titul získal Gerald Rausnitz, který navazuje na tradici firmy svého strýce česko-amerického podnikatele a rodáka z Jablonce nad Nisou Paula Rausnitze. Tržby společnosti, která dle vlastního kréda chce vytvářet „Lepší pohled na svět“ a jež na Přerovsku zaměstnává na 1 800 lidí, se v roce 2021 vyšplhaly přes 3,6 miliardy korun.

Porota, vedená loňským celostátním vítězem a držitelem titulu EY Podnikatel roku 2021 České republiky Tomášem Čuprem, ocenila společnost Meopta Group za úspěšné navázání na firmu Optikotechna, která stála za vznikem prvního československého zvětšovacího objektivu. Meopta Group je globální technologickou firmou zaměřenou na pokročilá optická řešení a high-tech aplikace a jako jedna z mála společností v oboru poskytuje sestavy od návrhu až po výrobu, dodání a montáž pro široké spektrum odvětví.

„Jsme velmi potěšeni, že jsme se stali vítězem EY Podnikatele roku Olomouckého kraje. Naše společnost letos oslavila 90. výročí a ocenění vnímáme jako uznání za naši dlouhodobou práci,“ uvedla po převzetí ceny Alena Moore, generální ředitelka Meopta Group.

„Gerald Rausnitz se na řízení přerovské Meopty aktivně podílí již mnoho let. Kromě jiného je i iniciátorem technologických změn a inovací, což ocenila porota soutěže,“ říká Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České a vysvětluje: „Pokud by Gerald Rausnitz uspěl i na celostátní úrovni, reprezentoval by Českou republiku na světovém finále soutěže v Monte Carlu.  Zda tomu tak bude, to se dozvíme 28. února 2023, kdy bude vyhlášen celostátní vítěz v pražském paláci Žofín.“

„Vyhlášení vítěze soutěže EY Podnikatel roku, probíhá v Olomouckém kraji již po sedmnácté. Jsem potěšen, že existuje soutěž, která přináší možnost zviditelnit podnikatelské příběhy a poděkovat všem za jejich práci. Úspěšní podnikatelé a firmy pomáhají rozvíjet náš region a nabízet zajímavá pracovní místa.“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Vítěz soutěže EY Podnikatel roku 2022 pro Českou republiku bude oznámen dne 28. února 2023. Následně se zúčastní celosvětového finále, kde spolu s vítězi z ostatních 54 zemí světa bude bojovat o titul EY Světový podnikatel roku.

Partneři soutěže EY Podnikatel roku 2022

Oficiálním vozem soutěže EY Podnikatel roku 2022 je BMW Czech Republic s.r.o. Hlavním partnerem soutěže je Česká spořitelna a.s. Partnerem soutěže je společnost SAP.
Hlavním spoluorganizátorem je deník MF DNES a iDNES.cz. Hlavním mediálním partnerem je
Česká televize, mediálními partnery soutěže jsou magazín Forbes, Seznam Zprávy a CZECH CRUNCH. Soutěž podporují agentura CzechInvest a Asociace společenské odpovědnosti. Soutěž se koná pod záštitou Hospodářské komory České republiky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.