sobota 20. dubna 2024 Marcela

Českopolské setkání dobrovolníků a jejich koordinátorů proběhlo v Olomouci. Navštívili seniory v Chválkovicích

V Olomouci se konalo čtvrté setkání dobrovolníků a koordinátorů v rámci aktivity Erasmus+. Účastníci se učili využívat své dovednosti v praxi, například při organizaci zábavného programu pro seniory.

Čtvrté setkání dobrovolníků a koordinátorů dobrovolníků v rámci aktivity Erasmus+ se konalo 3.–5. února v Olomouci. Maltézská pomoc v Olomouckém centru tedy podruhé hostovala této vzdělávací aktivitě, na které spolupracujeme s Polskou Maltézskou pomocí.

Cílem setkání bylo použít již získané dovednosti v oblasti sebeprezentace, vedení lidí a komunikace k tomu, abychom byli schopni podílet se na dalších projektech a aktivitách na mezinárodní nebo komunitní úrovni.

Účastníci měli za úkol vymyslet projekt, na kterém by se chtěli podílet, připravili si také pro skupinu své teambuildingové hry nebo hry k probuzení pozornosti tzv. energizery. Dále jsme společně zorganizovali návštěvu v Domově pro seniory Pohoda ve Chválkovicích, kde jsme seniorům představili zábavný program. Pro seniory jsme si připravili dopoledne plné písní, her, kvízů a polští účastníci jim předvedli kurz první pomoci. Díky této aktivitě měli účastníci šanci získat zkušenosti z praxe. Zbytek setkání jsme se učili, co znamená nenásilná komunikace a jak vést empatický rozhovor.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Maltézská pomoc, o. p. s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.