neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Kraj spustí nové kotlíkové dotace, pokryjí 95 % nákladů

Nízkopříjmové domácnosti v Olomouckém kraji budou moci získat dotaci až 95 % na výměnu starých kotlů na tepelná čerpadla a kotle na biomasu, podle programu připravovaného Ministerstvem životního prostředí.

Nízkopříjmové domácnosti v Olomouckém kraji budou moci čerpat dotaci ve výši až 95 % na výměnu starých kotlů na tepelná čerpadla a kotle na biomasu. Projekt, který připravuje Ministerstvo životního prostředí, má být spuštěn v červnu. Dotace na kotle na biomasu mohou dosáhnout až 130 tisíc korun a na tepelná čerpadla dokonce 180 tisíc korun. Mezi nízkopříjmové domácnosti patří ty, kde žadatel o dotaci, stejně jako všichni členové domácnosti, pobírá starobní důchod nebo invalidní důchod třetího stupně nebo kde žadatel nebo další osoba z domácnosti využívá příspěvek na bydlení.

Podrobnější informace a podmínky dotačního programu jsou k dispozici v sekci Kotlíkové dotace na webových stránkách Olomouckého kraje. Rada Olomouckého kraje nedávno schválila žádosti o dotace v rámci programu Kotlíkové dotace IV., který byl vyhlášen vloni. Téměř 1 500 žadatelů požádalo o finanční podporu, a úspěšní žadatelé obdrželi více než 200 miliónů korun.

Radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region, Petr Lysek, zdůraznil, že kotlíkové dotace mají pozitivní vliv na peněženky lidí, čistotu životního prostředí a také podporují firmy v regionu, které se zabývají instalací moderních kotlů.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.