pátek 26. dubna 2024 Oto

V roce 2025 se projedete po dálnici kolme kolem Kokor u Olomouce

Nová dálnice z Olomouce do Kokor by mohla být dokončena v Olomouckém kraji za dva roky. Výstavba byla zahájena v dubnu a stát bude muset investovat zhruba 2 miliardy korun.

Za dva roky by se řidiči v Olomouckém kraji mohli projet po nové dálnici z Olomouce do Kokor. Stavba této dálnice byla zahájena položením základního kamene v úterý 25. dubna. Celkové náklady na výstavbu zhruba sedmikilometrového úseku dosáhnou přibližně dvou miliard korun.

„Doprava je již dlouhodobě jedním z klíčových témat Olomouckého kraje. Dálnice z Olomouce do Kokor zrychlí dopravu, zvýší její bezpečnost a především umožní odklonit tranzitní dopravu z míst, kde rozhodně nepatří,“ prohlásil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Investorem akce je Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Hejtmanství se na přípravě stavby podílelo hlavně koordinačními jednáními, a především tlakem na co nejrychlejší realizaci projektu. Silnice je navržena jako čtyřproudová, obsahuje mimo jiné sedm mostů, mimoúrovňovou křižovatku u Velkého Týnce a více než 1,8 kilometru protihlukových stěn.

„Příští rok by ŘSD mělo začít se stavbou druhého úseku dálnice, a to z Kokor do Přerova. Dálniční spojení krajské metropole s Přerovem bude po jejím dokončení kompletní,“ dodal Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.