sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomouckou studentku ocenil vévoda z Edinburghu

Nikola Jankůjová z Olomouce převzala ocenění od prince Edwarda, vévody z Edinburghu, za svou účast v projektu DofE.

Tento projekt se zaměřuje na podporu dobrovolnických, pohybových a dovednostních aktivit mládeže a její celkový rozvoj. V Olomouckém kraji se do tohoto projektu zapojilo celkem jedenáct škol. Jeho založení v roce 1956 se datuje na Jeho královskou Výsost prince Philipa, manžela britské královny Alžběty II.

„Program DofE byl bezpochyby nejlepším rozhodnutím mého teenagerovského věku. Přinesl mi dobrodružství a výzvy, které mi otevřely nové příležitosti a formovaly moji osobnost. DofE mi ukázalo, že vše, co je skvělé, začíná za hranicemi komfortní zóny, a že odvaha a vytrvalost jsou klíčem k úspěchu,“ řekla Nikola Jankůjová.

Ve stejný den, kdy vévoda z Edinburghu předával ocenění výjimečným studentům v Senátu, došlo také k setkání mezi ním a hejtmanem Olomouckého kraje Josefem Suchánkem. Setkání proběhlo při slavnostní události zasazení posledního stromu v Aleji prince Phillipa v obci Vestec u Prahy.

„Velmi jsem ocenil aktivitu královské rodiny a vévody osobně v projektu výsadby lipové aleje ve Vestci. Prince Edwarda jsem pozval k návštěvě Olomouckého kraje,“ dodal hejtman Suchánek.

Nikola Jankůjová převzala zlaté ocenění společně s dalšími dvaačtyřiceti vyznamenanými, kteří dosáhli stejného úspěchu na tzv. zlaté úrovni programu. Získání tohoto certifikátu jí poté pomohlo při úspěšném přijetí na zahraniční univerzitu.

„Pro Olomoucký kraj se jedná o skvělou zprávu. Celý projekt zapadá do naší koncepce, kde se hejtmanství snaží podporovat studenty. Například dobrovolnictví a následná možnost získání zahraničních zkušeností studentů posouvá vše ještě dále,“ dodal Aleš Jakubec, radní Olomouckého kraje pro oblast školství.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.