sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

KUKANG TOUR: Fascinující putování do světa outloňů v Zoo Olomouc

Přijďte na KUKANG TOUR v Zoo Olomouc a zažijte nezapomenutelný den plný zábavy a ochrany ohrožených outloňů. Předpremiéra dokumentu, workshopy a lahodné indonéské jídlo na vás čekají.

Zoo Olomouc společně s organizací The Kukang Rescue Program připravují pro své návštěvníky příští víkend zajímavou akci zaměřenou na ochranu outloňů na Sumatře. Tato událost nabídne představení nového dokumentu, který dokumentuje práci týmu Kukang při ochraně těchto ohrožených zvířat. Předpremiéra dokumentu bude příležitostí setkat se s tvůrci a účinkujícími, včetně terénní zooložky Zoo Olomouc Lucie Čižmářové. Návštěvníci budou mít také možnost zúčastnit se dvoudenního programu s workshopem a prohlídkou "Kukang Tour". Během této akce budou k dispozici originální výrobky s motivem kukanga a bude možnost ochutnat typické indonéské jídlo nasi goreng. Kromě toho zde nebude chybět speciální kávový stánek, který nabídne ochranářskou kávu Kukang Coffee. Tato káva symbolizuje podporu sumaterských farmářů a ohrožených divokých zvířat. Mgr. Pavel Javůrek, vedoucí marketingového oddělení Zoo Olomouc, srdečně zve všechny zájemce k účasti na této akci.

PROGRAM


Sobota 22. 7. 2023
10:00 - 18:00 Kukang stánek (hry pro děti, tvořivá dílna a mnoho dalšího)
14:00 - 15:00 Předpremiéra dokumentu ze Sumatry
15:00 - 16:00 Beseda s tvůrci dokumentu


Neděle 23. 7. 2023
10:00 - 16:00 Kukang stánek (hry pro děti, tvořivá dílna a mnoho dalšího)
14:00 - 15:00 Předpremiéra dokumentu ze Sumatry
15:00 - 16:00 Beseda s tvůrci dokumentu

V letošním roce spatřuje světlo světa dokument o práci organizace The Kukang Rescue Program na poli ochrany zvířat, především outloňů, na Sumatře. Tento dlouho očekávaný film, natáčený více než tři roky, přináší důkladný pohled na úspěchy a výzvy, kterým čeští ochránci přírody v Indonésii čelí. V současné době se členové Kukang týmu představují s tímto unikátním dokumentem v několika českých zoologických zahradách, které jsou partnerem Kukang Programu a podporují ochranu přírody ve světovém měřítku. Skrze tento film diváci získají autentický obraz toho, jak probíhá ochrana přírody v místech jako je Indonésie.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zoo Olomouc | Zdroj ZOO Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.