středa 24. dubna 2024 Jiří

VIDEO: Mladý muž čistil chemikálií zahřátý motor. Při následné explozi se vážně popálil

Dvouposádka v setkávacím systému rendez-vous společně po šestnácté hodině v pátek 11.listopadu vyrazila do Haňovic na Litovelsku k vážné události popálené osoby po předchozí drobné explozi výparů čistící chemikálie.

Třiadvacetiletý mladík prováděl čistění zahřátého motoru a následkem toho došlo k výbuchu se vznícením a popálení v oblasti hlavy a horní končetiny. Společně s posádkou záchranářů z Litovle k místu dorazila také posádka z Olomouce.

"Muž utrpěl popáleniny postihující zhruba 20 procent povrchu těla. Po celkové prohlídce zraněného, ošetření, včetně přiložení popáleninové roušky, aplikovali zdravotníci příslušnou medikaci a pacienta připravili k převozu na heliport výjezdové základny Hněvotínská," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák. Odtud byl zraněný muž letecky přepraven k navazující péči na popáleninové centrum Fakultní nemocnice v Ostravě.

K události vyjela profesionální jednotka požární stanice Litovel za následného posílení dobrovolnými hasiči Haňovice, Tři Dvory a Senice na Hané. "Během jízdy k události byly jednotky informování po získání doplňujících informací od kolegů ze záchranné služby o události pouze se vznícením bez následného rozhoření do prostor v objektu. Hasiči asistovali při činnosti záchranářů a poté se vrátili zpět na své základny," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Čtěte více:

 

Tisková zpráva | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.