čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Policisté se zaměřili na řidiče ve Šternberku, odhalili i celostátně hledanou osobu

V pondělí 9. ledna se zaměřili policisté na řidiče projíždějící Šternberkem. V průběhu rána a dopoledne zastavili celkem 52 řidičů, u osm odhalili přestupek a uložili pokuty v celkové výši 1500 korun.

"Policisté se zaměřili především na všeobecný dohled, na bezpečnost a plynulost silničního provozu, na kontrolu dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů a jiných návykových látek řidičů vozidel před a během jízdy, zlepšení dopravní kázně na komunikacích a snížení počtu dopravních nehod a jejich následků souvisejících zejména v souvislosti s technickým stavem vozidel, dále na kontrolu užívání bezpečnostních pásů a zádržných systémů," shrnula policejní mluvčí Pavla Štenclová.

Policisté zastavili celkem 52 aut. Třem řidičům udělili policisté pokutu za to, že nebyli připoutáni. Další dva řidiči pak dostali pokutu za špatný technický stav vozidla, dva pak za nedostatečné osvětlení vozidla.

Celkem uložili policisté blokové pokuty za 1500 korun.

"Během silničních kontrol a místní osobní znalosti si policisté také všimli osoby, která je v celostátním pátrání. Jednalo se o muže, kterého na základě vydaného příkazu k zatčení předali příslušnému soudu, který žádost vydal," doplnila Štenclová.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.