pátek 29. března 2024 Taťána

Na Olomoucku hrozí kvůli silnému větru sněhové jazyky, v Ostružné čekejte námrazu

Se všemi projevy zimních nástrah se dnes mohou setkat řidiči na silnicích Olomouckého kraje. V okolí Ostružné na Jesenicku varují správci silnic řidiče před námrazou, ve vyšších polohách Olomoucka se zase kvůli silnému větru tvoří sněhové jazyky.

Na Jesenicku pokrývá rozbředlý sníh i hlavní tahy, v ostatních částech kraje jsou již silnice většinou holé. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Zvýšená opatrnost je nutná především na severu kraje, námrazu u Ostružné avizovali správci silnic před 07:00, zvýšená opatrnost je však na místě na všech silnicích Jesenicka. Hlavní i vedlejší tahy pokrývá rozbředlý sníh, na vozovkách ošetřovaných inertním posypem leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem. O něco lepší situace je v sousedním Šumpersku, kde se sněhová vrstva drží jen na silnicích sypaných inertním materiálem.

Silnice v nižších částech jsou většinou holé, pouze na Olomoucku v oblasti Lipné se místy tvoří sněhové jazyky, drží se zde slabá vrstva sněhu krytá posypem, vyplývá z informací ŘSD. Na Prostějovsku i Přerovsku jsou již silnice holé, správci silnic však v těchto okresech upozorňují na silný nárazový vítr.

Čtěte více:

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.