pátek 19. dubna 2024 Rostislav

FOTO: Novinky ze Zoo – u vstupu do zahrady vítají návštěvníky mláďata lemurů, do Dánska odjela tygřice

Jaro je pomalu tady a s ním i nejnovější informace ze zvířecího světa na Svatém Kopečku. V Zoo Olomouc byla zrušena opatření kvůli ptačí chřipce, u vstupu si ve výběhu hoví nové mláďata lemurů a ze zoo také odcestovala tygřice až do Dánska.

„Na základě písemného souhlasu Krajské veterinární správy Státní veterinární správy v Olomouci byla v Zoo Olomouc zrušena opatření týkající se ptačí chřipky a většina našich opeřených chovanců je ve svých běžných ubikacích. Výjimkou je pouze několik málo druhů, kteří jsou stále zazimováni a čekají na trvalejší teplejší počasí," řekla Karla Břečková, mluvčí Zoo Olomouc.

U vstupu do Zoo Olomouc mohou v současné době sledovat návštěvníci také tři mláďata lemurů kata. Všechna se narodila v průběhu března.

Tento týden v úterý odcestovala druhá samice z dvojčat tygrů ussurijských, která se narodila v Zoo v květnu roku 2015, do nového domova, kterým je Zoo Knuthenborg v Dánsku. „Včera jsme obdrželi informaci, že je mladá tygřice v pořádku na místě určení.   V Zoo Olomouc tedy zůstal pouze rodičovský pár a obě dcery jsou v  zahraničních zoologických zahradách," řekla Břečková.

Autoři | Foto Zoo Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.