středa 15. května 2024 Žofie

Šternberk chce postavit na jednom z největších sídlišť parkovací dům. Shání investora

Šternberská radnice hledá investora, který na jednom z lidnatých sídlišť ve městě postaví a poté bude provozovat parkovací dům. Kapacita parkovišť v okolí panelových domů je totiž nedostatečná a lidé mají často problém najít místo na odstavení svých automobilů, řekla mluvčí radnice Irena Černocká.

S nedostatkem parkovacích míst se podle ní již několik let potýkají například obyvatelé sídliště v okolí Jiráskovy ulice. „Řešením, které navazuje na v minulosti schválenou koncepci regenerace tohoto sídliště, by mohla být výstavba parkovacího domu soukromým investorem," uvedla Černocká.

Šternberské zastupitelstvo proto nedávno rozhodlo, že město vyhlásí záměr pronajmout část pozemku s jeho následným odprodejem investorovi, který na této ploše postaví parkovací dům. Nabídky lze podávat do konce září. Radnice podle mluvčí nebude případnému investorovi mluvit do toho, jakým způsobem bude parkovací dům provozovat. Na investorovi tak bude, zda parkovací stání prodá, dlouhodobě pronajme nebo bude vybírat jednorázové poplatky za parkování.

Pokud se tato forma spolupráce mezi městem a investorem osvědčí, tak by podobné parkovací domy mohly být v budoucnu postaveny i na dalších dvou velkých sídlištích ve Šternberku.

Autoři | Foto pexels.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.