sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Stavba dětského hřiště v Ručilově ulici se chýlí ke konci. Dvě hřiště u třídy Kosmonautů jsou opravené

Malí sportovci z Olomouce se mohou těšit na tři opravené a jedno nové dětské hřiště. Už během května a června se město pustilo do rekonstrukce dvou hřišť u třídy Kosmonautů. Na rekonstruované hřiště v Zikově ulici na Nových Sadech se mohou děti těšit až v půlce srpna.

Rovněž stavba nového hřiště v Ručilově ulici spěje ke konci. Celkové náklady na všechny dětské hřiště činí téměř dva miliony korun.

Novou lezeckou sestavu, kolotoč a pružinová houpadla mohou už nyní vyzkoušet děti na dvou hřištích u třídy Kosmonautů, kde opravy skončily. „Podobně vybaveného hřiště se malí sportovci dočkají také ve vnitrobloku Zikovy ulice, kde bude navíc věž s ptačím hnízdem. Oprava ale bude hotova až v půli srpna, protože ji oddálila probíhající rekonstrukce horkovodu,“ vysvětlil investiční náměstek Filip Žáček.

Ke konci se blíží také výstavba nového dětského hřiště ne Novém Světě. „V Ručilově ulici děti nově využijí lezeckou sestavu a točidlo. Kromě toho jsme zde upravili stávající asfaltovou plochu, kde najdou starší děti i nově vyznačená hřiště pro basketbal a volejbal,“ popsal náměstek primátora Aleš Jakubec.

Autoři | Foto www.olomouc.eu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.