čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Ve Chválkovicích hořela střecha v průmyslové zóně, požár likvidovalo osm jednotek hasičů

V sobotu odpoledne likvidovalo celkem osm jednotek hasičů, a to jak profesionálních, tak dobrovolných, požár střešní krytiny v ulici U Panelárny v Olomouci – Chválkovicích.

 

Osm jednotek z řad profesionálních a dobrovolných hasičů se podílelo v sobotu v odpoledních hodinách na likvidaci požáru střešní krytiny z aslfaltové lepenky v průmyslové části Olomouce Chválkovic, ulice U Panelárny.

Požár vznikl na střeše v místech, kde se nacházely solární kolektory. Plameny poté postupovaly rychle napříč celou střechou, celkem byla zasažena plocha o rozměrech 2000 metrů čtverečních.

„Operační středisko k místu události postupně vyslalo z řad profesionálních hasičů jednotky Olomouc, Šternberk a Prostějov, za pomoci dobrovolných hasičů Bohuňovice, Dolany, Olomouc, Bělkovice a Velká Bystřice. Naštěstí včasných zásahem několika jednotek, za pomoci výškové techniky se nebezpečnému počínání ničivých plamenů podařilo rychle zabránit,“ řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

 K požáru s největší pravděpodobností došlo od technologie solární elektrárny, předběžné škody jsou sečteny v částce 4 mil korun. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob.

 

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.