pátek 29. března 2024 Taťána

Opilý muž se topil v Mlýnském potoce uprostřed Bezručových sadů. Z vody mu pomohli policisté

Rychle museli reagovat policisté pohotovostního a eskortního oddělení Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, kteří dostali informaci o muži, který spadl do Mlýnského potoka v Bezručových sadech.

Informaci dostali v úterý 12. října krátce po půl deváté večer. „Díky místní a osobní znalosti policisté lokalizovali místo, kde předpokládali, že k pádu muže do vody došlo. Spojili se také s oznamovatelkou, která jim ukázala místo, odkud muže ve vodě spatřila. Ve vodě se skutečně nacházel muž, který se držel rukou za kmen stromu, marně se snažil vylézt na břeh, a kterého proud strhával zpět do vody," řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Policisté proto přeběhli přes most na protější břeh, kde se nachází areál Botanické zahrady. Překonali oplocení a vydali se muži na pomoc. Povedlo se jim ho chytnout za ruce a vytáhnout ho z vody ven na břeh. Policisté zkontrolovali jeho zdravotní stav a snažili se s ním komunikovat. Vzhledem k tomu, že jevil známky podchlazení, přivolali na místo zdravotnickou záchrannou službu, které muže předali do péče.

„Policisté zjistili také jeho totožnost. Jednalo se o čtyřicetiletého muže z Olomouce, který se, jak sám uvedl, procházel kolem potoka a vlivem podnapilosti měl sám spadnout do vody a poté se z ní nemohl dostat. Protiprávní jednání bylo na místě vyloučeno," dodala Urbánková.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.