středa 24. dubna 2024 Jiří

Při dopravní nehodě na Wolkerově ulici zemřela mladá žena

Tragédie se stala v pátek okolo jedné hodiny v noci. Osobní vozidlo Mercedes se dvěma cestujícími narazilo do sloupu veřejného osvětlení. Žena zemřela přímo na místě.

V pátek, krátce před jednou hodinou v noci došlo na ulici Wolkerově v Olomouci k tragické dopravní nehodě osobního vozidla. Z prvotního šetření vyplývá, že osobní vozidlo Mercedes s dvoučlennou osádkou, jedoucí uvedenou ulicí směrem do centra města, z prozatím přesně nezjištěných příčin narazilo do sloupu veřejného osvětlení,” oznámila policejní mluvčí Irena Urbánková.  

Nehodu nepřežila mladá spolujezdkyně, která svým zraněním podlehla přímo na místě. Muž středního věku, který vozidlo řídil, utrpěl zranění, se kterými byl převezen do fakultní nemocnice. „Muže jsme přijímali se středně těžkými zraněními, měl otřes mozku a poraněný hrudník. Šlo ale o zranění, která jej neohrožovala na životě. Je na úrazové jednotce intenzivní péče," řekl mluvčí nemocnice Egon Havrlant.

Již v době jízdy k zásahu měli hasiči od oznamovatele informaci, že vozidlo po nehodě začalo hořet. Požár uhasil před příjezdem hasičů kolemjedoucí řidič ručním hasicím přístrojem, hasiči pak vozidlo zkontrolovali a dohasili,” sdělila mluvčí HZS Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková. 

Vzhledem k zranění řidiče nemohla u něj být provedena orientační dechová zkouška, byl nařízen odběr krve v nemocnici. Vozidlo bylo zajištěno k případnému dalšímu zkoumání. Přesné příčiny nehody, její okolnosti a souvislosti, stejně jako to, co nehodě předcházelo a výše vzniklé škody, jsou předmětem dalšího policejního šetření,” dodala Urbánková. Po nehodě unikla na silnici provozní kapalina, kterou museli hasiči následně zasypat a uvést komunikaci do původního stavu.

Autoři | Tisková zpráva | Foto čtenářka Gabriela, čtenář Zdenek (FB skupina Dopravní info Olomoucký kraj), PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.