pátek 26. dubna 2024 Oto

Řidič v Lipině nezvládl svůj vůz a po nárazu do sloupu ho převrátil na střechu. Byl opilý

V pondělí 11. prosince před dvanáctou hodinou došlo v obci Lipina k dopravní nehodě, při níž padesátiletý řidič obrátil své vozidlo Volkswagen Golf na střechu. Policisté zjistili, že byl pod vlivem alkoholu.

„Řidič po projetí pravotočivé zatáčky vyjel z prozatím přesně nezjištěných příčin vpravo, mimo komunikaci, kde narazil do kovové popelnice a sloupu veřejného osvětlení, který vyvrátil. Sloup veřejného osvětlení poškodil střešní krytinu přilehlého domu a zůstal opřený o dráty elektrického vedení. K přerušení dodávky elektrického proudu nedošlo. Vozidlo skončilo u pravé krajnice převrácené na střechu," řekla mluvčí policie Irena Urbánková.

Policisté, kteří dojeli na místo nehody, naměřili řidiči 1,63 promile alkoholu v dechu. Při nehodě došlo k poškození vozidla, sloupu veřejného osvětlení, kovové popelnice a střešní krytiny. Škoda byla předběžně vyčíslena na 46 tisíc korun. 

„Řidič je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, na který trestní zákoník stanoví až tříletý pobyt za mřížemi, peněžitý trest nebo zákaz činnosti," dodala Urbánková.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.