pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Bizarnosti z policejní stanice za rok 2017. To nevymyslíš

Některé případy, které musí řešit olomoučtí policisté, by nevymyslel snad ani Andersen. A přece se dějí!

Já chci do vězení!

14.11.2017
Vykřikoval muž v supermarketu po tom, co úmyslně rozbil dvě lahve sektu. Po příjezdu hlídky k supermarketu na ulici Štursova, oznámila ostraha strážníkům, že za ním přišel mladík, který se dobrovolně přiznal k rozbití dvou lahví sektu v hodnotě necelých 200,- Kč. Strážníkům dvaadvacetiletý mladík k celé věci uvedl: „Dnes jsem zde vzal dvě lahve alkoholu, které jsem přímo na prodejně úmyslně rozbil. Vedla mě k tomu touha jít za tento čin do vězení. K poškození se doznávám“. Mladík se ovšem místo plánovaného pobytu ve vězení bude z celého incidentu zpovídat u správního orgánu.

Křížkoval zboží


04.09.2017
A v supermarketu ještě chvilku zůstaneme. V prodejně na ulici Lazecká se měl pohybovat muž v taláru a s křížem v ruce. Obtěžoval zákazníky a křížkoval zboží. Další osoby s křížkem se měly nacházet ještě před prodejnou.

 

 

Místo na internetu surfovali na značce.

03.04.2017
Kolem páté hodiny ranní se trojce mladíků pohybovala kolem Riegrovy ulice v Olomouci. Jeden z nich vzal plastovou značku a později se na ni všichni střídali a zkoušeli surfovat. Zpozorovala je pracovnice kamerového systému a informovala hlídku. Trojice se ke všemu přiznala, ale byla hned propuštěna. Nicméně se celou záležitostí měl zabývat správní orgán.

 

Kauza tulipán

09.05.2017
Není to název pro žádnou závažnou kauzu rozkývání organizovaného zločinu, ale krádež tulipánů ve Smetanových sadech. Vše se událo za denního světla, kdy trojce začala vytrhávat zasazené tulipány. Škoda se vyšplhala na neuvěřitelných čtyřicet kusů této rostliny. Když zpozorovali hlídku policie, tak začali z místa odcházet. Po vyčíslení škody se měla celá kauza přesunout ke správnímu orgánu k dalšímu šetření.

 

Maminka mi dala domácí vězení, tak já to nahlásím na policii

29.06.2017
Policisté přijali oznámení od mladíka, kterému brání jeho matka v odchodu z domu na ulici Wolkerova. Hlídka se na místě od ženy dozvěděla, že svému šestnáctiletému synovi uložila trest „domácího vězení“, protože si neplní své úkoly. Za asistence strážníků si matka se synem celou věc vysvětlili, mladík se matce před strážníky omluvil a výchovný trest přijal.

 

 

Dva otčenáše a pak spinkat

04.09.2017
Kostelník z katedrály sv. Václava telefonicky oznámil, že se zde nachází muž, který svým hlasitým chrápáním narušuje právě probíhající mši. Strážníci po příjezdu na místo muže probudili a vzhledem k tomu, že byl silně podnapilý, putoval z katedrály rovnou na protialkoholní a záchytnou stanici. Nadýchal přes dvě promile.

 

Lampa nevydržela nápor provazochodce

23.04.2017
Muž měl uvazovat mezi strom a lampu pouličního osvětlení lano na provazochodectví, ale lampa bohužel nápor nevydržela a vyvrátila se. Na místě byl zjištěn podezřelý muž, kdy při kontrole totožnosti strážníci zjistili, že se jedná o dvaadvacetiletého Američana, který se k uvedenému jednání přiznal. Škoda se vyšplhala na pět tisíc korun.

 

Zavřená na hřbitově

13.02.2017
Čtyřiaosmdesátiletá žena stála u zamčené brány na hřbitově v Neředíně a poprosila kolemjdoucí, aby jí pomohli se z areálu dostat. Ti z místa kontaktovali tísňovou linku městské policie s žádostí o vyslání strážníků k největšímu městskému hřbitovu. Hlídka, která se na místo dostavila, zjistila, že všechny vstupy do areálu jsou uzamčeny, jelikož byla otevírací doba do 17 hodin. Strážníci proto kontaktovali správce hřbitova, který seniorce otevřel bránu a pustil ji ze hřbitova ven. 

Autoři | Foto pixabay.com, MP Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.