čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Požár technologie bioplynky způsobil statisícové škody

K odpolednímu požáru technologické bioplynové výrobny energie v místní částí Holice v Olomouci, vyjely čtyři jednotky hasičů. Příčina a vzniklé škody jsou v šetření. Vše se obešlo bez zranění.

Hasiči po příjezdu a předchozím vniknutí do uzamčených prostor nalezli v zakouřených prostorech ohnisko požáru na ploše zhruba jednoho metru čtverečného. Došlo k zahoření uniklého oleje s největší pravděpodobností po technické závadě a následnému rozšíření na vybavení a další elektrotechnickou část. Jednotkám se velmi rychle podařilo požár lokalizovat a poté prostory přirozeně odvětraly. V závěru zajistily důkladnou kontrolu pomocí termokary a v místa vykazující větší teploty navíc opětovně ochladily. 

„S největší pravděpodobností lze vyloučit úmysl či nedbalost jiných osob a pracuje se s variantou technické závady či poruše technologie," uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Při požáru nebyl nikdo zraněn. „I díky včasnému zalarmování jednotek integrovaného záchranného systému můžeme hovořit o uchránění hodnot v řádech milionů korun," dodal mluvčí.  

Majitel prozatím nevyčíslil přesnou výši škod, dle prvotních poznatků  lze hovořit o částce ve statisích korunách. 

Autoři | Foto HZS OL | Zdroj HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.