sobota 20. dubna 2024 Marcela

Muž chtěl okrást ženu v tramvaji. Chytil ho však policista, který měl ten den volno

Tlačenice v jedné z olomouckých tramvají využil čtyřicetiletý muž z Ostravska. Ten 4. ledna dopoledne ukradl čtyřicetileté ženě peněženku z kabelky, kterou měla přes rameno. Daleko však neutekl. Dopadl ho totiž policista, který si užíval volno a náhodou se nacházel ve stejné tramvaji.

Muž s ukradenou kabelkou na další zastávce vystoupil. Společně s ním vystoupila i poškozená žena, protože zjistila, že jí chybí peněženka. Na muže volala, aby se zastavil, ale on samozřejmě nespolupracoval. Vzniklé situace si všiml policista v době volna, který tramvají také jel. Ten reagoval okamžitě. Vyběhl z tramvaje, od ženy zjistil, co se stalo, a muže zadržel.

„Paní měla v peněžence osobní doklady, dvě platební karty, přes 1500 korun a další drobné písemnosti. Zadržený muž byl následně předán policistou v době volna přivolané policejní hlídce, která ho převezla na policejní služebnu k provedení dalších procesních úkonů. Při prověřování celé události policisté zjistili, že čtyřicetiletý muž byl v nedávné době za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán,“ řekla policejní mluvčí Irena Urbánková.

Ještě téhož dne muži policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestných činů krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu, v případě prokázání viny a odsouzení, hrozí až tříletý pobyt za mřížemi. Muž byl po provedených úkonech propuštěn ze zadržení.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.