pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Opilec v autě bral vše, co mu stálo v cestě – odnesla to značka, stromy i boží muka

V sobotu dopoledne usedl za volant opilý šestapadesátiletý řidič, který si tak zadělal na pořádné problémy. V Ludéřově totiž nezvládl svůj vůz a najel na vyvýšený ostrůvek, kde poničil vše, co na něm stálo.

Řidič v obci Drahanovice, místní části Ludéřov, nepřizůsobil rychlost svého vozu a při průjezdu pravotočivou zatáčkou najel do středu vozovky, vjel na vyvýšený ostrůvek, kde narazil napřed do dopravní značky, porazil dvě mladé lípy a jeho jízdu zastavila až boží muka.

„Hlídka na místě podezřelého řidiče podrobila dechové zkoušce, která byla, dle předpokladu, pozitivní s výsledkem 2, 73 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška měla ještě vyšší hodnotu a to 2, 79 promile. Při nehodě řidič utrpěl zranění a byl převezen do fakultní nemocnice, kde byl nařízen také odběr krve," řekla policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Celková škoda na vozidle a zničených věcech byla vyčíslena na téměř 350 tisíc korun. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který hrozí dle trestního zákoníku peněžitý trest, zákaz činnosti případně trest odnětí svobody od 6 měsíců do 3 let," doplnila Zajícová.

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.