čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

Opilec v noci zdolal radniční věž v Uničově, loni pokořil mariánský sloup

Loni v létě se vyšplhal na mariánský sloup v Uničově. V pondělí šestadvacetiletý dobrodruh svůj kousek zopakoval, ale k výstupu si zvolil ještě složitější cíl. Rozhodl se totiž vyšplhat po fasádě uničovské radnice až na ochoz věže.

Podle webových kamer města muž svůj výstup zahájil v pondělí 8. ledna 2018 pět minut před čtvrt na tři ráno. O hodinu později zhasla světelná výzdoba na zábradlí a už ve čtvrt na čtyři byl dobyvatel zachycen při procházce po ochozu.

Oznámení na policii o tom, že se jakýsi muž pohybuje po věžním ochozu, přišlo o čtvrt hodiny později, tedy o půl čtvrté ráno. Na náměstí v Uničově se kromě policistů vydali i hasiči s žebříkem. Ten však nakonec použít nemuseli. Muž totiž sešel z ochozu po vnitřním schodišti radnice.

Oslavy si horolezec po výkonu neužil. Vzhledem k tomu, že nadýchal přes dvě promile alkoholu, byl poslán na záchytku. Podobnou dávku, přesně 2,27 promile, mu policisté naměřili také v červnu loňského roku po zdolání mariánského sloupu.

Přestože se nejdřív spekulovalo o škodě v hodnotě deseti tisíců korun, po prohlídce ozdobného řetězu, který byl v podstatě pouze rozpojen, bylo zjištěno, že nakonec k žádné větší škodě nedošlo.

Foto webkamera města Uničova, Jiří Jonáš, HZS Olomouckého kraje

Štítky Uničov, radnice, lezec, ochoz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.