pátek 26. dubna 2024 Oto

VIDEO: Mladíci se vloupali do novinového stánku na náměstí Hrdinů, za půl minuty je měla policie

Tři mladíci se v noci na středu po třetí hodině ranní vloupali do novinového stánku na náměstí Hrdinů v Olomouci. Mezitím, co dva kradli věci ze stánku, třetí z party opodál hlídal celou situaci. Spatřila je pracovnice Městského kamerového dohlížecího systému.

„Na místo byla okamžitě vyslána hlídka, která v ulici Riegrova zastavila tři podezřelé osoby odpovídající popisu. Jednalo se o jednoho mladistvého a dva plnoleté. Pro podezření ze spáchání trestného činu byla na místo přivolána Policie ČR, která si mladíky na místě převzala k dalšímu řešení.“ řekl policejní mluvčí Petr Čunderle.

Z novinového stánku tři mladíci odcizili tabákové výrobky. Ke svému jednání se doznali a policistům lup dobrovolně vydali. Všichni byli převezeni na policejní služebnu k provedení dalších úkonů.

„Dva muži ve věku devatenáct a dvacet let jsou nyní podezřelí ze spáchání trestného činu krádež. Devatenáctiletému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení až dva roky za mřížemi. Dvacetiletému muži pak až tři roky ve vězení, neboť jak policisté zjistili, v nedávné minulosti byl za obdobnou trestnou činnost soudem odsouzen a potrestán. Třetí z nich, mladistvý, je podezřelý z provinění krádež, za který mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest poloviční,“ doplnila policejní mluvčí Irena Urbánková.

Foto Městská policie Olomouc

Štítky vloupání, novinový stánek, Olomouc, mladíci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.