pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Olomoucké volejbalistky dávají sbohem Evropě, ve Stuttgartu neuhrály ani set

Pouhé dva zápasy trvalo účinkování volejbalistek Univerzity Palackého Olomouc v aktuálním ročníku evropských pohárových soutěží. V prvním kole hlavní fáze významem druhé evropské soutěže CEV Cup vysokoškolačky nestačily na aktuálně druhý tým německé Bundesligy Stuttgart. Po domácí porážce 0:3 mu podlehly také v odvetě stejným poměrem, přestože ve třetí sadě měly k dispozici setboly.

Německý superfavorit vstoupil do utkání zostra a v úvodním dějství vedl rychle 7:1. Olomoučanky pak sice svou ztrátu snížily (9:5), jenže ve druhém technickém timeoutu už opět prohrávaly dokonce o sedm bodů. Univerzita ještě jednou zabojovala a za stavu 17:15 byla protivníkovi na dostřel, závěr si však Stuttgart pohlídal a zvítězil 25:19.

Jestliže vstup do první sady měly Hanačky špatný, do té druhé byl z jejich strany doslova děsivý. Až za stavu 12:1 začali hosté přece jen trochu sbírat body a zejména díky snížení v koncovce (22:10, 23:15) se nakonec dočkali důstojného výsledku 25:15.

Ve chvíli, kdy bylo o postupujícím definitivně rozhodnuto, domácí možná trochu polevili v koncentraci a vysokoškolačky ve třetím setu rázem vedly až o šest bodů (1:4, 6:12). V tu chvíli zahájil Stuttgart stíhací jízdu, přesto měl stále o něco navrch olomoucký celek, jenž ve druhé technické pauze stále výrazně vyhrával (16:11). Ovšem v koncovce už bylo srovnáno (21:21) a začal tuhý boj o osud sady. Univerzita si dokonce připsala i setboly, poslední slovo měl ale německý velkoklub, který výhrou 28:26 ukončil zápas i celé pohárové dvojutkání.

„Podali jsme vcelku bojovný a slušný výkon, ale na opravdu silného soupeře to nestačilo. Domácí byli lepší, kvalitněji servírovali a útočili z větší výšky. Pro nás jsou to cenné zkušenosti,“ konstatoval olomoucký trenér Jiří Teplý.

V mezinárodních soutěžích ještě univerzita pokračuje ve Středoevropské liže MEVZA, v níž ji čeká finálový turnaj. Už v sobotu se však Hanačky vracejí do extraligové reality domácím zápasem proti Dukle Liberec. Ve sportovní hale na Lazcích se bude hrát od 17 hodin.

 

Allianz MTV Stuttgart (Něm.) - VK UP Olomouc 3:0 (19, 15, 26)

Rozhodčí: Omariová (Alb.), Daniil (Kypr)

Čas: 84 minut

Diváků: 1350

Stuttgart: Schaeferová, Tappová, Van Daelenová, Mlejnková, Mc Cageová, Stoltenborgová, libero Pušićová. Střídaly: Cesarová, Daalderopová, Kästnerová, Perovićová, Pottsová.

Olomouc: Strušková, Dudová, Michalíková, Sajdová, Orvošová, Napolitano Šenková, libero Sainová. Střídaly: Dedíková, Kubínová, Košická, Ćutuková.

Tisková zpráva

Štítky sport, volejbal, Olomouc, CEV Cup

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.