pátek 26. dubna 2024 Oto

O víkendu se činili sprejeři, jeden v Olomouci pomaloval tramvaj, další autobus v Kojetíně

V noci na sobotu byl v v olomouckém depu kolejových vozidel pomalován jeden odstavený vagon osobní přepravy. Ve stejnou dobu někdo posprejoval autobus, který stál na náměstí v Kojetíně. Ani v jednom z případů policie nechytila pachatele.

První případ pomalování vozidla hromadné dopravy se stal zřejmě v noci na sobotu 13. ledna v depu kolejových vozidel v Olomouci. Na bok vagonu vytvořil pachatel barevné nápisy široké asi dvacet metrů a vysoké asi dva a půl metru. Další nápis přidal kreativec na zadní stranu vagonu, kde vznikl obrazec o velikosti dva a půl na jeden a půl metru.

„Způsobená škoda bude poškozenou společností vyčíslena dodatečně. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na jeden rok,“ řekla policejní mluvčí Marie Šafářová.

Podobný případ se stal ve stejnou noc v Kojetíně. Neznámý pachatel na místním náměstí posprejoval odstavený autobus. Na zadní část autobusu pachatel nasprejoval zlatý kosočtverec a k tomu přidal nápis, který bohužel policie neshledala čitelným.

„Přepravní společnost škodu odhadla na 10 000 korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu poškození cizí věci, za který lze dle trestního zákoníku uložit mimo jiné trest odnětí svobody až na jeden rok,“ dodala Šafářová.

Štítky sprejeři, vandal, Olomouc, Kojetín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.