pátek 26. dubna 2024 Oto

Hasiči vyjížděli do Bělkovic k požáru zásobníku s pilinami

Ve středu 21. února před půl osmou ráno vyjížděli hasiči do Bělkovic - Lašťan k požáru pilin v zásobníku do areálu soukromé firmy.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberka a Olomouce a dobrovolní hasiči z Bělkovic - Lašťan, Dolan a Bohuňovic. Hasiči po příjezdu zjistili, že zahořely piliny v zásobníku, plameny částečně zasáhly i krov střechy budovy. Zaměstnanci firmy začali požár pilin hasit ještě před příjezdem hasičů. V průběhu likvidačních prací hasiči rozebírali a hasili střechu ze žebříku. Jejich snahou bylo dostat piliny postupně ze zásobníku ven, proto začali rozebírat a demontovat technologie a také část ventilačního potrubí," popsala mluvčí hasičů Vladimíra  Hacsiková.

Hasiči termokamerou neustále prověřovali teplotu pilin uvnitř zásobníku. Protože teplota již nerostla, hasiči se vrátili zpět na základnu, s tím, že zaměstnanci firmy zásobníky rozeberou a piliny vysladní.

Plameny dostali hasiči pod kontrolu za 20 minut po oznámení. Výše škody se vyšplhala na 50 tisíc korun, co stojí za vznikem požáru je v šetření.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.