čtvrtek 18. dubna 2024 Valérie

VIDEO: Chatka na Nových Sadech lehla popelem. Při požáru se zranila žena

Při požáru zahradní chatky na okraji Olomouce se dopoledne lehce zranila žena, která v ní pobývala. Oheň chatku zničil a způsobil škodu za zhruba 100.000 korun, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

„Plameny nekompromisně a velmi rychle pohltily celý objekt," uvedl Hošák, podle kterého požár nakonec zničil celou dřevěnou zahradní chatku o rozměrech třikrát čtyři metry.

„Obyvatelka se včas dostala do bezpečí, nicméně utrpěla lehké zranění v podobě drobné popáleniny na rukou," uvedl Hošák, podle které ženu ošetřili na místě hasiči a nebylo nutné volat záchrannou službu. Hasiči likvidovali požár chatky a zároveň museli zabránit jeho rozšíření na sousední přístřešky a chaty. Hasičům se nakonec podařilo požár rychle dostat pod kontrolu a z doutnající chatky vynesli menší tlakovou láhev, kterou odnesli do bezpečné vzdálenosti a nechali jim tam pod dozorem vychladnout.

„Co stojí za příčinou vzniku požáru, je aktuálně v šetření. S největší pravděpodobností půjde o zahoření od kotle na tuhá paliva. Majitel vyčíslil škodu na 100.000 korun," dodal Hošák.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.