sobota 20. dubna 2024 Marcela

Okradli další seniorku. Policisté varují před kapsáři a radí, jak neštěstí předcházet

Ve středu využil kapsář nepozornosti nakupující ženy v jednom z olomouckých supermarketů. Z kabelky odcizil peníze i osobní doklady.

Dne 7. března kolem šestnácté hodiny nakupovala sedmašedesátiletá žena v olomouckém supermarketu. Kabelku měla sice celou dobu při sobě, ale zloděj se přesto dostal k peněžence, ve které měla doklady a platební kartu. „Pachateli za trestné činy krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,” říká policejní mluvčí Libor Hejtman.

Dále policie nabádá a radí: Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou! Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování spojeného s odcizením dokladů, platebních karet, mobilních telefonů apod.

Snažte se dodržovat následující rady:

  • Věnujte pozornost svému okolí a v případě, že se na vás někdo tlačí, snažte se okamžitě vzdálit. Vyhýbejte se skupinám většího počtu lidí.
  • Svá zavazadla nikdy nespouštějte s očí. Vhodně zvolte zavazadlo s několika způsoby uzavření. Svá zavazadla opakovaně pohledem kontrolujte.
  • Tašky nebo batohy, kde máte peníze nebo jiné cennosti nenoste na zádech, kam nevidíte.
  • Kabelku noste pokud možno u těla a využívejte různá zapínání a zadrhovadla. Kabelky přes rameno mějte vždy uzavřené a pod kontrolou.
  • Peněženku, doklady, mobilní telefony a ostatní cennosti nenechávejte navrchu tašek či kabelek.
  • Nosíte-li peníze, platební kartu apod. mimo zavazadlo, ukládejte je do vnitřních kapes ošacení, nikoli do zadních kapes kalhot.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.