čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Radnice v tomto roce plánuje opravit další mosty a lávky. Do oprav investuje téměř 13 milionů

Čtyři mostní objekty letos nechá opravit olomoucká radnice, která do jejich rekonstrukce investuje zhruba 12,5 milionu korun. Opraveny budou dvě lávky pro pěší a dva mosty, řekl primátor Antonín Staněk.

„Na opravu dvou lávek pro pěší přes Mlýnský potok směřuje z rozpočtu města přes osm milionů korun. Další více než čtyři miliony jdou na opravy dvou mostů, kdy v jednom případě most překonává Mlýnský potok v ulici V Kotlině a v druhém Hamerský náhon v Jaselské ulici," uvedl Staněk.

Loni město investovalo do oprav lávek a mostů téměř pět milionů korun. Rekonstruována byla dlouhodobě uzavřená lávka pro pěší přes Mlýnský potok z ulice Dobrovského do ulice Václava III., lávka u sportovní haly i lávka přes řeku Bystřici z ulice Libušiny v Hodolanech.

V roce 2016 město za opravu mostů a lávek utratilo více než osm milionů korun. Obnoveny tehdy byly tři mosty přes Mlýnský potok a lávka z nábřeží Přemyslovců do ulice U Reálky a jeden most překonávající řeku Oskavu v Chomoutově.

„Opravám lávek a mostů na území města věnujeme dlouhodobě velkou pozornost. Naše rozhodnutí o opravách vyplývají z pravidelných kontrol mostů a lávek prováděných odborníky na mostní konstrukce," podotkl Staněk.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.