středa 24. dubna 2024 Jiří

Hasiči vyjížděli v kraji kvůli větru už k osmdesáti případům, mezi Šterberkem a Pasekou narazilo auto do stromu

Ani k sobotní deváté večerní se situace ohledně silného větru v Olomouckém kraji neuklidnila. Desítky hasičů, jak profesionálních, tak i dobrovolných, jsou stále v terénu a likvidují následky silného větru. Nejvážnější je situace na Šternbersku (Bělkovice - Lašťany, Dolany, Paseka, Dlouhá Loučka, Domašov nad Bystřicí, Jívová) a přímo ve městě Šternberku, kde hasiči odstraňují popadané stromy z komunikací a drátů elektrického vedení a zajišťují popadané nebo uvolněné plechy a střešní tašky.

Spoustu výjezdů mají také hasiči na Přerovsku (Hlinsko, Týn nad Bečvou, Olšovec, Velký Újezd) a přímo v Přerově. Aktuálně řeší uvolněnou střešní krytinu na obchodě na ulici 9. května.

Od 19. do 21. hodiny řešili hasiči dalších více než 40 událostí, v celkovém součtu je to tedy za sobotu 17. března v souvislosti s větrem více než osmdesát výjezdů.

Hasiči řešili také jednu dopravní nehodu osobního vozidla, které narazilo do spadlého stromu na silnici ze Šternberka do Paseky. Při nehodě došlo ke zranění osob.

„Výjezdy v souvislosti s větrem řeší hasiči od sobotního rána, nicméně intenzita výjezdů mírně narostla po poledni a výrazně stoupla po sedmnácté hodině. Jde především o popadané stromy a větve na komunikacích a drátech elektrického vedení. Nejvíce zasaženou lokalitou je Šternbersko," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Hasiči odstraňovali spadlý strom na železniční trať ve Šternberku, nedaleko obce Kozlov pak stromy spadly na dálnici. V době příjezdu hasičů ležely přes jeden jízdní pruh. Po dobu kácení dalších stromů, které byly nad dálnici nakloněny, byla dálnice asi na 15 minut uzavřena.

„Hasiči také řešili několik uvolněných střešních krytin. V Hlubočkách se uvolnily čtyři plechy na střeše bytového domu, v Radvanicích vítr podfoukl rovnou plechovou střechu, kterou hasiči zajistili pytli s pískem, ve Výmyslově se uvolnila krytina na římse domu ve výšce asi 15 metrů, v Přerově na budově gymnázia se na střeše uvolnil plech," popsala Hacsiková.

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.