čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Policisté odhalili dvanáct opilých dětí na diskotéce

Strážníci přistihli dvanáct nezletilých dětí pod vlivem alkoholu na diskotéce. Rekordmanem byl mladý návštěvník, který měl 1,5 promile alkoholu. Mezi přistiženými byly i děti ve věku čtrnáct a patnáct let.

Případ se stal na diskotéce v Uničově. Podobnou akci uskutečnili strážníci naposledy loni v prosinci. Tehdy ve stejném podniku odhalili osmnáct nezletilých.

Kontrola se uskutečnila na diskotéce v Litovelské ulici v sobotu časně ráno. Společně se strážníky se jí zúčastnily pracovnice sociálně-právní ochrany dětí uničovského městského úřadu. „Pozitivní je, že žádný z nezletilých s velkou pravděpodobností nedostal nalito přímo v podniku," uvedl velitel uničovských strážníků Jiří Hübner. Dodal ale, že někdo z obsluhy zřejmě několik návštěvníků vypustil nouzovým východem a tři nejmladší se pokusil v prostorách diskotéky ukrýt.

Strážníci mezi hosty odhalili patnáct nezletilých dívek a chlapců, z nichž dvanáct bylo pod vlivem alkoholu. U dvou dětí přístroj ukázal více než jedno promile alkoholu, nejvyšší hodnota byla 1,47 promile. Pětice mladých nadýchala v rozmezí 0,75 až jedno promile a další pětice do 0,75 promile. Mezi hříšníky byla i jedna čtrnáctiletá a dvě patnáctileté dívky, uvedl mluvčí radnice Marek Juráň.

Všechny nezletilé pod vlivem alkoholu si museli vyzvednout jejich rodiče. Do podniku se děti sjely až ze Šternberka, Litovle, Bouzova a z řady okolních vesnic.

Naposledy na stejnou diskotéku vyrazili strážníci v polovině prosince, kdy přistihli pod vlivem alkoholu osmnáct nezletilých. Nejmladšímu bylo čtrnáct let, nejvyšší zjištěná hladina dosáhla 1,77 promile alkoholu v dechu. Zhruba třetinu hříšníků tehdy tvořily děti z Uničova, ostatní přicestovaly z širšího okolí. Městští policisté tehdy při kontrole čelili slovním útokům.

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky alkohol, nezletilí, děti, diskotéka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.