středa 24. dubna 2024 Jiří

Zloděj obchází školky na Olomoucku

Zatím do dvou mateřských školek vnikl neznámý zloděj. Stalo se tak v době mezi úterým 20. března a středou 21. března 2018. Zloděj se dostal do školek v Hněvotíně a posléze v Drahanovicích.

V Hněvotíně nejdřív zloděj přelezl plot do dvora školky, vypáčil okno od toalety a tím se dostal do budovy. Tam vypáčil dveře do herny, kanceláře a nakonec i zásuvku u nábytkové stěny. Tam však nic nenašel a z místa odešel bez lupu.

Neznámý pachatel zamířil do školní kuchyně u mateřské školy v Drahanovicích. Dovnitř se dostal nezamčenými dveřmi a dveře do kanceláře vykopl, protože se mu nepodařilo je vypáčit. Ani v této kanceláři zloděj nic nenašel, a tak si odnesl alespoň klíč ze dveří, kterými zavítal dovnitř.

Přestože si muž nic cenného neodnesl, způsobil škodu v celkové výši čtyři tisíce korun. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádež, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ uzavřela policejní mluvčí Lenka Vanková.

Foto Pixabay.com

Štítky zloděj, školka, Olomoucko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.